Arrangement

Borealis_2024_1920x1080_Heismusikk_2.jpg

Eva Pfitzenmaier – Heismusikk

Aldri delt en veldig liten heis med en kontrabass?

Du trykker på opp-knappen. Heisdørene åpner seg. Åjsann! En kontrabass? Aldri delt en veldig liten heis med et så stort instrument? Dørene lukkes – god tur!

Komponist Eva Pfitzenmaier har tatt på seg oppgaven å gjenoppfinne sjangeren Heismusikk*. Lørdags ettermiddag inviterer hun deg på konsert inne i sine fem favorittheiser, skjult inne i nyklassisistiske bygninger over hele Bergen sentrum. Hver av de tyve helt nye komposisjonene vil bli fremført av din helt egen heismusiker i en veldig intim setting. Enten det er stemme, kontrabass, perkusjon eller bassblokkfløyte som befinner seg i heisen med deg, vil varigheten av hvert stykke bli bestemt ut fra hvilken etasje du vil av i, og din lytteopplevelse blir uunngåelig formet av medpassasjerene dine. Gjennom utforskingen av miniatyrer som både komposisjonsmetode, men også i format, vil Eva – mentalt og metaforisk – transportere lytteren ut av deres daglige rutine på bare 30 sekunder. Intimiteten og absurditeten i situasjonen garanterer et unikt møte mellom utøver og publikum – muligens komisk eller pinlig, muligens uventet eller overjordisk, men utvilsomt eksklusivt.

Tilbring lørdags ettermiddag i Bergen sentrum, og trask fra bygg til bygg, heis til heis, og sett sammen din egen konsertopplevelse! Nyt konserter så tett på at til og med fremste rad i Grieghallen blekner. Alle er velkomne, konsertene er gratis, alt du trenger å gjøre er å trykke på oppknappen!


Foto: Tove K Breistein


16.03.
13:00–17:00
Heiser i Bergen sentrum
Gratis
5 heiser sentralt plassert i Bergen sentrum fra Fortunen 7 til Strandkaien 16.

Detaljert informasjon om heisene, kart og mer om hvordan man deltar kommer snart