Arrangement

Familie sitter_1.t57e4d775.m1200.xb3278265.jpg

Familietur til Redningshytten

Bli med på familietur med Barnas Turlag Bergen. Vi går på opp til Redningshytten, som ligger ved foten av Gullfjellet, Bergen kommune sitt høyeste fjell.

​​Denne turen er lettgått for småen. Når vi kommer frem til Redningshytten koser vi oss med matpakken og leskende drikke.

"Kongen av Gulfjellet" - Anton Berge, tok initiativ til å bygge Redningshytten på Gulfjellet. Den direkte årsaken var en kvinne som ble skadet på fjellet en vinter. Det tok svært lang tid å få opp en redningsslede og få kvinnen trygt ned til behandling. Berge følte noe måtte gjøres med dette, og han begynte arbeidet med å skaffe penger og arbeidsfolk til å bygge hytten

Oppmøtested: Ved enden av parkeringsplassen ved Osavatnet. Det koster Kr. 40,- å parkere her.

 

Kjøreangivelser: Ta av fra Hardangerveien inn på Unnelandsveien, kjør videre oppover Gullfjellsveien til du kommer til parkeringsplassen ved Osavatnet.

Oppmøtetid: kl. 11.00 (PS! Det er ikke dekning i fjellet, så blir man seinere enn oppmøtetid er det ikke sikkert man får gitt beskjed) 

Alder: Barn 6-12 år, med foreldre, besteforeldre eller andre voksne ansvarspersoner.

Turen fra parkeringsplassen ved Osavatnet og opp til Redningshytten er lettgått for store og små. Den er 4 km lang, og man bør beregne at det vil ta rundt 2 timer opp til hytten, med ulike lengde på beina og diverse oppdagelsesstopp. Ta med minstemann i meis. Det er ikke mulig å bruke barnevogn. Dette er et vanlig utganspunkt for turer opp til Bergen Kommune sitt høyste fjell Gullfjelet.

Utstyr: Ta på/ med klær etter værmeldingen og noe varmt til å ha på når vi tar pause ved hytten, og sitteunderlag. Vestlandshøsten byr ofte på varierende forhold så det anbefales å ta med votter, luer og ekstra varmt tøy.

Mat: Ta med matpakke og drikke. Kanskje du har en kosebamse som vil blir med i sekken? Redningshytten er åpen med servering, søndager mellom kl 10-15.

Pris: Turen er gratis, men krever påmelding. Husk kr. 40,- for parkering ved Osavatnet.