Arrangement

Jente_gutt_haitunnell-kopi.jpg

Det skjer alltid noe på Akvariet!

Ekte dyr og ekte opplevelser, det er Akvariet.

Hver dag og time har vi noe på programmet. I helgene har vi av og til noe ekstra på programmet, som å bli med bak kulissene, dissekering av fisk eller ansiktsamling. 

Besøker du Akvariet skal du sitte igjen med en opplevelse for livet, litt klokere og med en sterk trang til å lære mer. Dette kaller vi LæreLyst!

Påske 23. mars – 1. april
Akvariet har åpent hver dag kl 10-18 og noe på programmet hver time.
Vi har ekstra program i påsken, ansiktsmaling, dissekering, bak kulissene på troperommet og røktergangen mm. Sjekk akvariet.no/program for dag og tid.
NYHET! Filmen «Kaos i pingvindammen» vises i kinosalen hver dag. En dokumentarisk såpeopera.

Fredag 3. mai, Åpning av «Havet i endring»
Akvariet i Bergen dykker ned i dypet og slår på lyset under vann. 3. mai åpner en ny utstilling som gjennom imponerende spesialeffekter vil la deg oppleve hvordan havet er i endring, som følge av menneskelig tilstedeværelse og aktivitet.
Havet er stort og dekker 71 prosent av jordens overflate. Når vi sier at vi slår på lyset under havoverflaten, er det i en verden hvor vi kanskje har forsket på under ti prosent. Opplevelsen «Havet i endring» skal hjelpe oss å skjønne litt mer.

Torsdag 9. mai (Kristi himmelfartsdag): Lag en fisk av plast!
Kunstnerduoen Prestgaard/Andersen kommer til Akvariet med en koffert full av hav-plast! Mellom klokken 11.00 og 15.30 står de klar med fiske-workshop der barn i alle aldre kan skape sitt eget kunstverk. Vi lager elleville fisker ved hjelp av små plastbiter plukket på strender over hele Europa. Deltakerne fotograferer fisken(e) de lager med eget mobilkamera. Selve kunstverket blir til slutt demontert slik at bitene kan gjenbrukes og bli til noe nytt. Workshopen er inkludert i inngangsbilletten og krever ingen påmelding. Det er lav terskel for deltakelse, men barn under 4 år vil nok trenge litt hjelp fra en voksen. Det tar mellom 5 og 20 min å få et resultat. Sted: Storsalen.

 

 

 

  

Foto: Francisco Munoz/Akvariet