Skjermbilde 2018-03-23 kl. 13.11.58.png
01. juli 2020

Påske på museene

Bruk påsken til å bli kjent med museene i din egen by!

Flere av museene i byen har åpent ferien igjennom, og byr på utstillinger og påskeaktiviteter.

Det Hanseatiske Museum har åpent hver dag i påsken kl. 11–15, og byr på påskeoppgaver! Gå på oppdagelsesferd i det over tre hundre år gamle handelshuset på Bryggen, og se byen din fra en annen tid og ny vinkel! Museet er gratis for alle barn, og billettprisen for voksne er 120 kr. 

Norsk Trikotasjemuseum kan du ta del i historien til norsk tekstilindustri, og det i gamle Salhus Tricotagefabrik. Her kan du spinne garn mens du finner ut hvordan ull blir til undikk, dekorere små fuglehus og holde på med andre påskeaktiviteter. I påsken har museet åpent 11–15 tirsdag og onsdag. Billetter koster 90 kr for voksne, barn kommer inn gratis.

Les om da Barn i Byen tok turen til Trikotasjemuseet.

KODEs verksted kan du hver lørdag og søndag lage ullete dyr. Museet har åpent tirsdag–fredag kl. 11–16 og lørdag og søndag kl. 11–17. Barn kommer inn gratis på museet, mens billetter for voksne koster 120 kr. På KODE kan du frem til 1. april dessuten oppleve Chiharu Shiotas fantastiske virvar av rød ulltråd.

– En reise inn i ukjent rom, er inntrykket Barn i Byen sitter igjen med etter et besøk i utstillingen.

Edvard Grieg Museum på Troldhaugen inviterer til eventyrtur både langfredag (30. mars) og 1. påskedag (1. april) kl. 12–16.  Eventyrturene starter kl. 12 og 14, og går inn i Edvard Griegs eventyrlige og trolske verden. Barna kommer gratis inn på museet, mens billettprisen for voksne er 100 kr.

Dra på påskejakt i sjøfartshistorien! Bergen Sjøfartsmuseum har åpent kl. 11–15 påsken igjennom, med unntak av langfredag og 1. påskedag, da museet er stengt. Her er det påskenøtter for hele familien, og noen gjemte påskeegg i utstillingen. Billetter koster 90 kr for voksne, og er gratis for barn.

Norges Fiskerimuseum holder åpent kl. 11–15 alle dager i påskeferien. På museet kan du låne utstyr for å lete etter forskjellige sjødyr i fjæren, dykke ned i en verden under vann og prøve deg som sjømatprodusent. Billetter koster egentlig 90 kr for voksne, og er gratis for barn, men i påsken kan barn ta med seg en voksen inn gratis om de har med en tegning av en fisk.

Nordsjøfartmuseet i Telavåg har åpent hele påsken kl. 12–17 (med unntak av Påskeaften, da museet holder stengt). Her kan du oppleve det dramatiske livet i Nordsjøen under krigen, og ellers delta i påskeaktiviteter og løse familieoppgaver. Barn kommer inn gratis, og de voksnes billett koster 80 kr.

Andre Artikler