Hordamuseet_Jern og mellomalderdag_35.JPG
01. juli 2020

Tips for en bra kulturhelg!

Festspill, Bjørgvin Marknad, Damsgårdsdager, urpremiere i Fyllingsdalen og en gratis søndagstur.

Festspillene går inn i sin siste helg. Ute på Hordamuseet blir det viking og middelaldermarked. På Laksevåg braker det det løs med Damsgårdsdagene med familiefest fra torsdag til søndag.Fyllingsdalen Teater byr  på et nyskrevet stykke «Den Blå Steinen», Vil du vekk fra all festivitasen så kan dere slå følge med Bergen Turlag på en gratis søndagstur til Lyderhorn.

 1.

 Vetterrusk

(Teksten fortsetter under bildet)

Festspillene byr på mange opplevelser denne helgen. «Vetterusk» er en  gratis ute-forestilling på Fløyen. 

Trolsk folkemusikk blandet med sang og stemme utgjør den musikalske rammen for denne nye uteforestillingen. Jan Holden, Elisabeth Vannebo, Ramona Sulen og barneskuespillere fra Magic Production m.fl. medvirker i det som er en komisk og spennende fortelling for hele familien. Spilles søndag 2. juni kl 12 og 13. 

 

Fetspillhelgen byr også på Klovneforestilling, Silja Sol, dinosaurer på Festplassen og mye mer. Se alt som skjer her.

 2.

 Bjørgvin Marknad

(Teksten fortsetter under bildet)

Reis tilbake i tid ved å besøke Bjørgvin Marknad som i år arrangeres for 16. gang! Små og store vikinger og middelalderfolk bor og lever på uteområdet til Hordamuseet denne helgen. Det vil være mange aktiviteter for barn: Vikingskipet Håkon Håkonsen, hesteriding og gratis bueskyting. Fekteklubben Frie Duellister vil slåss med sverd, det blir glima (historisk bryting), cafe og handelsboder.

3.

 Damsgårdsdagene

(Teksten fortsetter under bildet) 

Damsgårdsdagene er en kulturfestival på Laksevåg. Det er mye om skjer for barnefamilier og det meste er gratis. Kassebilløp, smaksverksted, graffitikurs, eliasbåten, hoppeslott, Laksevågs bueskyttere, museer, Daymfestivalen, veteranbilutstilling, urban turløype, barn, bok og boller, speiderleir, veteranbusstur, Selda Ekiz’ fysikkshow og masse mere. Se program på www.damsgardsdagene.no

 4.

 Den Blå Steinen

(Teksten fortsetter under bildet)

Den Blå Steinen er et helt nyskrevet stykke av Fyllingsdalen Teater. De lover en hyllest til Bergen og til musikere fra den vakre vestlandsbyen vår. Her får vi høre tolkninger av låter fra et knippe utvalgte bergensartister, med stor variasjon i sjangre og tidsperioder, vevd inn i en helt ny og spennende historie for hele familien. Spilles torsdag og søndag. Kr 150.Også forestillinger 3.6, 4.6 og 7.6.

 5.

 Søndagstur til Lyderhorn

(Teksten fortsetter under bildet)

Bli med på søndagstur til Lyderhorn! Spis lunsjpakken på toppen av Lyderhorn (396 moh) mens du nyter utsikten. Turen opp tar ca en time. Oppmøte kl. 12 på parkeringsplassen i Skålevik (Esso terminal). Gratis.

 

 

Helgen er fullstappet med kulturopplevelser, så gå inn på detskjer og se hele oversikten! Ha en strålende helg!

Andre Artikler