Arrangement

Bjørgvin Marknad_Arild Børsheim_121719-kopi.jpg

Bjørgvin Marknad

Bjørgvin Marknad feirer 20 år

Bjørgvin Marknad ønsker i år igjen velkommen til Hordamuseet – denne gang for å feire  20-årsjubileum! Fra 31. mai til 2. juni blir det viking- og middelaldermoro og lek for både deltakere og besøkende.

Festivalen, som opprinnelig startet på Fløyen i 2004 før den flyttet til Hordamuseet i 2008, har med tiden blitt svært populær for historieinteresserte fra både Norge og utlandet. I løpet av helgen er det planlagt et variert utvalg av aktiviteter som passer for besøkende i alle aldre. Her kan du prøve hesteriding, bueskyting og delta i tautrekkingskonkurranser. Det vil også være live musikk fra blant andre en spansk musiker og andre gjøglere og musikere som slippes løs på området.
For de som er interessert i håndverk, tilbyr lokale selgere alt fra håndlagde ullkosedyr i historiske drakter til andre unike kunsthåndverksprodukter.
Både håndverkere fra inn- og utland deltar, og mange overnatter i historiske telt og bidrar til festivalens innhold med alt fra fra musikk, til sverdkampoppvisninger. Besøkende har også mulighet til å prøve forskjellige aktiviteter som bueskyting, sverdkamp og ellers oppleve hesteriding.
Lørdag arrangeres det eventyrspill for barn, i regi av Tidsreiser. «Det store slaget», er laget for å engasjere barn i lek basert på vikingtiden.

Hesteriding er spesielt populært blant de yngre, levert av Frotveit gård, som har god erfaring med både hester og publikum, og barna leies rundt på festivalområdet på hesteryggen.
Om du er en historieentusiast, en familie på utflukt, eller bare ser etter en annerledes aktivitet for helgen, tilbyr Bjørgvin Marknad mange muligheter til å både lære, og ha det gøy med en litt annerledes helg.

Hvor: Hordamuseet
Når: 31. mai - 2. juni kl 12-18 (søndag kl 12-17)
Pris: kr 20 for barn. Kr 50 for voksne. Kr 100 for familie
Info: bjorgvinmarknad.no


(Foto: Arild Børsheim)