Skjermbilde 2019-05-07 kl. 19.38.51.png
01. juli 2020

Fire og et halvt helgetips

Fargesplæsj, lydbad og tips til hvordan du kan dyrke din egen vindussalat – denne helgen har inntrykk for alle sanser.

1. Fargesplæsj

Ta en dukk i et hav av kunstverk fra unge kunstnere fra Hordaland! Biennalen Ung Ytring har i år ni deltakende kulturskoler med på laget, og gir deg utstillingen «Klar, ferdig, kunst!» på Oseana. Denne helgen er siste sjanse til å få med seg de 370 utstilte verkene. Hvilket er din favoritt? 

Utstillingen har åpent fredag kl. 11-20 og søndag kl. 12-18.

Første gang på Oseana? Barn i Byen har skrevet en introduksjon til stedet

 

2. Salat fra vinduskarmen

Stikk fingeren i jorden, og finn ut hvordan du kan gro din egen mat! Smaksverkstedet inviterer barn mellom 9-13 år til Dyrkeverksted. Her får du vite hvordan du kan få grønnsaker til å vokse i vinduskarmen eller på balkongen, og selvfølgelig får du også smake på herlighetene. Og det beste av alt? Hos Smaksverkstedet er det lov å leke med maten. 

Dyrkeverkstedet er på lørdag kl. 13 i Barn i Byens lokaler. Det er gratis, men krever påmelding. 

 

3. Lydbad

Et hav av rytmer – er det deilig sløvende, lystig eller irriterende? Det kan du finne ut om du tar turen til noterommet i Hovedbiblioteket på lørdag kl. 14. Her blir det konsert for barn og familier med perkusjonisten Owen Weaver, som vil vise at perkusjon i Bergen i mai kan bety mer enn buekorpstrommer. 

Konserten er gratis og åpen for alle. 

 

1/2...Og når du først er på biblioteket

Ta deg tid til å gå noen bokhyllemeter på jakt etter en ny fortelling å sovne inn i vårnettene med. Kanskje spotter du «Danny og den store fasanjakten», «Stjele-Frida» eller «Snillionen» blant hundrevis av fargerike bokrygger? Disse er blant bøkene bibliotekar Cathrine Dagestad Eikelandved Bergen Offentlige Bibliotek anbefaler for høytlesning. Flere av hennes boktips finner du i Barn i Byens artikkel, Les høyt for meg!

 

4. Plaskende pingviner

Noen ganger er det deilig å stå tørr på land, og se andre herje i vannet. På Akvariet higer sjøløver, blekkspruter og pingviner etter å vise deg alle vanntriksene de kan, men pass opp! Du kan plutselig bli plasket i fjeset! 

Akvariet har åpent kl. 9-18 hver dag. 

For å komme inn koster det 780 kr for to voksne og to barn, ellers 195 kr for barn 3-15 år og 285 kr for voksne. Forskjellige årskort er også tilgjengelig. 

 

 

Andre Artikler