8f7b847c-b397-45dd-8edc-257909c84297_rw_600.jpg
01. juli 2020

Anmeldelse: Hiphop-klovner på DNS

Det populære sirkuset Absence reiser fra sted til sted i sine trange sirkusvogner. Skvulp, hump og tøff, tøff. Mennesker og dyr stues tett sammen før artistene igjen får utfolde seg i sirkusmanesjen.

Anmeldt av Elin Reisæter

Bak fasaden til det tilsynelatende sammensveisede sirkuset, lurer skurkestreker. Til lyden av Pink Floyds kasseapparat i Money, ser vi klirrende mynt forsvinne i sirkusdirektørens dype lommer.

Mens historien går sin gang, blir vi underholdt med sirkusshow. Vi møter gjøglende klovner, dansende seler, skumle tvillinger og en lekker dame med ganske mye skjeggvekst.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)Askeladden kommer på sirkus
Historien er en typisk Askeladden-fortelling. Med kløkt og pågangsmot klatrer gutten fra bunnen av hierarkiet helt til toppen og vinner «prinsessen og halve kongeriket».

Les vårt intervju med regissør Jo Strømgren: 
http://barnibyen.no/bergen/aktuelt/april-juni-2019/all-kunst-trenger-ikke-aa-vaere-alvorlig/

Jammen, så dans da vel!
Det er kvalitet i alle ledd i denne forestillingen. Absolutt ingenting er dårlig utført. Det er estetisk imponerende, det er gode kostymer, og alle virker sikre i rollene sine. Det går på skinner!

Alt er så flott, og likevel føles det litt langdrygt. Fra barna som sitter rundt meg, hører jeg ikke så mye annet enn et og annet spørsmål. Jeg er ikke sikker på om de yngste klarer å følge fortellingen, og morsomhetene er ikke spesielt morsomme.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)Klovnene sjangler kontrollert rundt og gjør som klovner skal. Selen får store og små til å le der den loffer rundt og breaker litt, gorillaen er så fin – og forviklinger rundt en sykebåre bringer frem god og ekte latter i salen. Hele tiden er scenen er stappfull av fantastiske dansere – som nesten ikke får danse.

«Avslutningsnummeret! Det er rett og slett fantastisk!» 

Når enden er god!
Så breaker det endelig løs. Avslutningsnummeret! Det er rett og slett fantastisk! Publikum kvikner til, og til jubel og klapping eksploderer scenen i breakdans, show og en energi uten sidestykke.

Når sesongens hovedingrediens er talentfulle dansere, behøver man ikke drøye retten med tankegester og kultursirkus. Uansett hva man mener om blandingsforholdet mellom gjøgling og hiphop, er moralen i stykket evig aktuell:

Del matpakken din med en sulten venn, så vil det gå deg godt i livet.


FAKTA 

CIRCUS ABSENCE
4. -18.mai på Store Scene
Av: Absence Crew
Regi: Jo Strømgren
Sjanger: Familieforestilling, Anbefalt fra 5 år
Varighet: Ca 1 time

Av og med Absence | Regi: Jo Strømgren | Kostymedesign: Linn Therese Michelsen | Maskedesign: Mette Noodt | Lysdesign: Einar Bjarkø | Lyddesign: Bjarte Våge | Foto: Jarle Moe/Andreas Roksvåg | Dramaturg: Morten Kjerstad

Andre Artikler