06. februar 2024

Anmelding: Billy Elliot på DNS

Tenk - Å gå på en trening du ikke liker hver uke, for deretter å oppdage gleden ved dans, men stå overfor økonomiske utfordringer og familieproblemer – hva velger du? Å stå opp for drømmen din eller å gi opp? Dette er utfordringen Billy Elliot står overfor, og hans historie forteller hvordan man kan drømme seg vekk fra et vanskelig liv.

Tekst: Irene Kinunda

Foto: Sebastian Dalseide

Den Nationale Scene (DNS) hadde premiere på musikalen "Billy Elliot" den 27. januar 2024. Den spilles på den store scenen fram til mars og er et samarbeid mellom DNS og Fyllingsdalen Teater. Forestillingen varer i ca. 2 timer og 30 minutter, inkludert pause, og anbefales for alderen 8 år og oppover.

Om Billy Elliot:

Billy Elliot er et barn som bodde i Nord-England på 80-tallet. Han vokste opp i en gruveby der mange arbeiderklasser slet økonomisk og gikk gjennom en omfattende gruvestreik. Billy sin mor er død, men Billy bor sammen med faren, storebroren og en dement bestemor. Billy går på boksetrening hver uke, men han har egentlig ikke lidenskap for det. Han oppdaget dans tilfeldigvis, men familien har ikke penger. I et samfunn og en familie med så mange utfordringer, tør han å drømme om en fremtid som ballettdanser? Ja, og det er det som gjør Billy Elliot spesiell for historien understreker viktigheten av å stå opp for egne overbevisninger, selv i utfordrende tider.

Vår opplevelse av forestillingen

Det var veldig mye banning, men det høres kanskje verre ut på norsk enn hva man ville sagt det samme på engelsk? Men forestillingen tar opp hverdagens utfordringer som mange kan kjenne seg igjen i. Man kan forvente å le og gråte litt. Alt fra kostymer til overgangene er så godt gjennomført at det var ikke overraskende da de fikk stående applaus. Det er ingen tvil om at dette er en musikal til og med for dem som ikke liker musikal. Hovedrollen Billy Elliot imponerer, og man skjønner veldig godt at vi ikke alle kan bli dansere, men vi kan la oss inspirere av Billy Elliot sin historie.

Andre Artikler