Screenshot_20240320_200519_Photos.jpg
21. mars 2024

Bergen Sjømatfestival 2024

Barn i Byen Junior, Tilde, har vært på besøk på Bergen Sjømatfestival. Sammen med henne var Emmet Heldal Sorteberg (10). Les om opplevelsen her!

Tekst: Tilde Sandnes Thomesen

I år var jeg utsendt junior-reporter på Bergen Sjømatfestival. Sjømatfestivalen arrangeres en gang i året og viser frem hvor mye godt man kan lage av alt det fantastiske som kommer fra havet. Jeg fikk ha med meg vennen min Emmet og vi fikk utforske alt det kjekke som skjedde på Fisketorget. Vi deltok på sushikurs (2 ganger!), lagde fisketaco, var ansvarlig for lykkehjulet og fikk smake masse rare, gode ting. Vi visste ikke at taresmoothie kunne være så godt! Dagen ble avsluttet med fiskeauksjon. Pappa kjøpte klippfisk, det var kanskje ikke helt favoritten min. Neste gang håper jeg at det blir reker eller sjøkreps i stedet.

Jeg fikk også lov til å være dommer i verdensmesterskapet i prinsefisk, sammen med blant annet ordføreren i Bergen. Så gøy og godt! Prinsefisk er en tradisjonsrik Bergensrett. Den ble laget for første gang for nesten 200 år siden, da en svensk prins kom på besøk til byen. I konkurransen under sjømatfestivalen konkurrerte fem av de flinkeste kokkene i byen om å lage den beste versjonen. William fra 1877 vant med en rett som var helt nydelig.

Sjømatfestivalen var både gøy og lærerikt. Jeg gleder meg til å komme på besøk igjen til neste år for å lære enda mer om alle de spennende tingene fra havet vi kan spise!

Andre Artikler