08.jpg
08. desember 2022

Trolldoms­akademiet

Elsker du magi, eventyr og det å kle deg ut? Da er Trolldomsakademiet noe for deg. Juniorreporter Leonora var deltaker – første helgen i oktober.

Tekst: Juniorreporter Leonora Jonsson (9) FOTO: Tove K. Breistein

I invitasjonen stod det at vi skulle spille journalister fra Trollspeilet, Trolldomsakademiets magiske avis. Jeg skulle være en husnisse med svisj-magi. Vårt mål var å dekke det som utspilte seg på Trolldomsakademiet - det hadde hendt mange underlige ting der den siste tiden. Vi skulle undersøke saken om at det hadde rømt to kriminelle fra det magiske fengselet «Askøyban».

"I invitasjonen stod det at vi skulle spille journalister fra Trollspeilet, Trolldomsakademiets magiske avis."

Canerius og rømlingene fra Askøyban
Trolldomsakademiet hadde nylig fått en vikarierende rektor som het Ares. Rektor Canerius hadde bestemt seg for å gå under radaren en periode. Han hadde kommet frem til at dette var til det beste både for hans egen- og barnas sikkerhet. Det fantes mange krefter som ønsket ham av dage. Canerius var på jakt etter mer informasjon om trusselen som han visste var der ute - den nye magiministeren, skyggeprinsen og rømlingene fra Askøyban. Ares ønsker ikke å ta over skolen, men ville også finne skyggeprinsen og hans lakeier – men han ville bruke dem for å styrte magiministeren.


Te hos professor Rabarbarella
Det var vanskelig å finne informasjon om de magiske rømlingene, ikke alle var villige til å snakke om dem. Mens vi jobbet med å finne ut av hva som holdt på å skje på Trolldomsakademiet - fikk vi treffe mange morsomme figurer og lærere. Jeg ble invitert på te hos professor Rabarbarella, hun var både snill og grei. Jeg fikk også servere te til et skummelt monster, men det var veldig snilt. Men ingen av dem visste noe om rømlingene.

På Vildemar Fjott sin leksjon om magiske vesener, fikk vi lære om demoner og hvordan vi kunne stoppe dem. Etterpå skulle vi forsøke å stoppe et Papa-troll, men akkurat da vi nesten hadde fanget Papa-trollet kom et nett-troll og forsøkte å fange oss. Vi klarte til slutt og stoppe dem sammen. Det var kjempegøy og litt skummelt.


Alle elsket Buski
Vi fikk også leksjon i bjørnelære, det var kjempemorsomt! Læreren var en veldig morsom bjørn som bare tullet hele tiden. På Filo Glitch sin eliksirleksjon fikk vi lære oss å lage mange forskjellige eliksirer - som overdådig lykke og sur og søt kjærlighet. Det er veldig viktig å ha motgift i nærheten når man prøver eliksirene, ellers kan det gå veldig galt. Men den absolutt morsomste figuren jeg traff var Buski. Det var en levende busk som løp omkring og danset. Alle elsket Buski!

Dette vil jeg gjøre igjen
Den siste dagen var det fest og da skulle man kåre det beste huset, altså de som hadde fått mest poeng. Det ble uavgjort mellom Taurus og Shadavar – Scorpio kom på 3. plass. Når vi skulle synge Trolldomsakademiets sang så hadde alle papirene med sangteksten forsvunnet, dem hadde en trenisse spist opp. Det var vanskelig å få informasjon om rømlingene, men det var kjempegøy å få oppleve dette. Jeg elsket det. Alle burde prøve dette som elsker magi og eventyr, og som liker å kle seg ut! Dette vil jeg gjerne være med på igjen! Terningkast 6!


Mens jeg forsøkte å finne ut mer om rømlingene fra Askøyban, traff jeg både halvdemoner, alver, trollmenn og troll. Jeg traff også to elever ved Trolldomsakademiet – Sigrid og Astrid.

Dette er hva de syns om å være elever ved Trolldomsakademiet.

Hva heter dere?
Sigrid Angell Kvestad og Astrid Bartic-Bogdan.


Hvor gammel er dere?
Sigrid: Jeg er 10 år.
Astrid: Jeg er 11 år.

Hvor mange ganger har dere vært med på Trolldomsakademiet?
Sigrid: Dette er min andre gang.
Astrid: Jeg har gått her i to år.

Hvilke karakterer er dere?
Sigrid: Jeg er en alv som sier «dori» etter hver setning, også hilser jeg med foten.
Astrid: Jeg er en skogsalv som kan helbrede.

Hva heter karakteren deres?
Sigrid: Jeg heter Signy Stjerneskinn.
Astrid: Jeg heter Willow.

Hvilket hus tilhører dere?
Sigrid og Astrid: Shadavar.

Hvilken leksjon har vært den gøyeste her?
Sigrid: Jeg tror det var når vi hadde Bjørnelære, der var det en veldig, veldig morsom lærer. Og når vi traff på et Troll som het Papa troll, han sang veldig morsomt.
Astrid: Alt, men det var ekstra gøy å drikke magisk te hos Professor Rabarbarella.

Hvilken leksjon var den vanskeligste?
Sigrid: Det var nok forsvar mot svarte­kunster, det var litt vanskelig.
Astrid: Tryllestavdueller.

Har dere truffet mange nye venner?
Sigrid og Astrid: Ja, det har vi!

Har dere overnattet?
Sigrid: Nei, jeg fikk ikke lov av mamma. Astrid: Ja, det har jeg og det var kjempegøy. Vi ble vekket, men jeg var altfor trøtt så jeg sa bare nei, takk jeg vil ikke likevel.

Hva er tanken bak ditt kostyme?
Sigrid: Signy Stjerneskinn er veldig glad i farger, også er hun litt tullete så hun har to slips. Og så liker hun veldig godt moten som menneskene har.

Hva skal man tenke på når man skal lage sitt eget kostyme?
Astrid: Egentlig så trenger man bare en hvit skjorte og noe svart nedentil, og så kan man pynte seg med hva man vil.

Hva er det beste tipset du kan gi til noen som skal være med på Trolldomsakademiet for første gang?
Sigrid: Man skal tenke at det er som et eventyr, alle er snille - til og med de som ser ut som skumle troll.
Astrid: Å tenke at alle her er vennene dine, uansett hvordan du ser ut og hvordan du er - alle er vennene dine og du er venn med alle.

Må man kunne noen trolldomsformler før man begynner på Trolldomsakademiet?
Sigrid: Nei, det må man ikke, man lærer seg. Dette er jo en skole. Men det kan være lurt å ha med seg sin egen tryllestav.

Andre Artikler