IMG_9652.JPEG
14. desember 2022

LUMAGICA – SOM Å GÅ INN I EN MAGISK VERDEN

Bergenhus festning er til vanlig et fint sted å besøke, men nå er området forvandlet til en magisk lysverden. Det var så utrolig fint å gå rundt blant alle lysskulpturene, nesten som å besøke en magisk verden.

Tekst og foto: Juniorreportere Moa og Molly

Det er en litt høytidelig stemning i parken. Hverdagen kom liksom litt på avstand, selv om det er tirsdag! De flotte lysene, men også stemningsmusikk, skaper en spesiell opplevelse.

«Å, så fantastisk! Vi sperrer opp øynene i det vi går inn i parken. Tenk at noen lys kan gjøre så stor forskjell!»

Mange favoritter!
«Jeg syns påfuglen var finest, og soppene, og sommerfuglene og så lystunellen - det går ikke an å velge,» sier Moa. Noen små barn syns dragen som spruter røyk er litt skummel, men det glemmer de fort når de går videre til lyspianoet.  «Jeg syns kanskje hvalen var finest,» sier Molly.

Et lyspunkt i hverdagen
Vi var heldige da vi besøkte parken. Det var veldig fint vær og det var ikke så mange andre der. Vi fikk god tid til å trykke på knapper, skru på ratt og klappe i hendene, og legge kuler i skåler - slik at lysene forandret farge og mønster. Det var veldig artig med disse interaktive lysfigurene.

«Tenk å være her når det er snø. Kan vi plis dra tilbake da?» lurer Moa på.

Vi avslutter besøket med en skikkelig, lysende bamseklem og får også med oss en kul lyskopp hver. Trenger du et lyspunkt i hverdagen, anbefaler vi et besøk i Lumagica!

Andre Artikler