Birk&Magna_1920x1080 stills01.jpg
15. juni 2023

Junioranmelding: Birk og Magna - Gruvens mørke hemmelighet

Forrige uke hadde den nye norske storsatsingen Birk og Magna endelig premiere. Barn i Byens to juniorreportere, Moa Eklund Kjellberg og Frida Fauskanger Strand, fikk sjangsen til å oppleve solovisning av filmen, og lot seg imponere.
- Birk og Magna er en veldig spennende, litt trist, og tidvis ganske skummel film. Den handlet om venneparet Birk og Magna som prøver å finne svar fra fortiden. Magna lurer på hva som skjedde med faren hennes, og Birk ble funnet ute da han var liten og vet ikke hva som skjedde. 

Sterk tematikk

Filmen har fått terningkast 4 av en rekke ulike anmeldere, og får generelt skryt for høy produksjonsverdi og ikke skyr unna viktige tema. Mellom annet tar den ett oppgjør med miljøkriminelle, og miljøpolitikken står høyt. 
- Begynnelsen var kanskje litt treg, men så tok det seg opp og ble superbra. Og vi som elsker mysterier,  er kjempeglade for at det endelig kom en ny norsk mysteriefilm for barn og unge igjen. De som spiller Birk og Magna var kjempegode!

Kjendisanbefaling

Moa, som selv går på Fyllingsdalen teater, synes det var ekstra kult å se to av skuespillerene fra teateret gjøre det så bra.
Hermine Svortevik Oen i rollen som Magna har den siste tiden høstet stor annerkjennelse og stjernestatus, etter selveste hollywood-ikonet Matthew McConaughey publiserte en video hvor han hyllet bergensjentens talent. 
I hovedrollen finner du vår gode familievenn Hermine. Hermine er en ung dame som har lyst opp rommet siden første gang vi møtte henne. Så vær så snill å gå på kino, så kanskje hun lyser opp rommet for dere også, sier kjendisen entusiastisk i videoen. Hermine har siden fortalt BT at hun kjenner McConaughey fra en familieferie, hvor hun ble kjent med barna hans. 

Magna er kul!

- Det var ikke bare spennende, men også skikkelig gøy innimellom, Magna er kul, altså!  Jeg tror dette er en skikkelig fin film å se med hele familien.
Fem hjerter og mange smilefjes til filmen fra Barn i Byens juniorreportere, Moa og Frida, som koste seg på kino sammen.

Andre Artikler