
Bli byens nye stjernekokk under Bergen Matfestival
Tre familier skal kjempe om å bli Vestlandets beste, ved å lage sin familieoppskrift på lokal sjømat i sesong. Konkurransen er en del av Godfisk.no og Matarenas ønske om å gjøre sjømat, fisk og skalldyr mer tilgjengelig for alle - og vise at dette er noe alle kan gjøre.
- Som arrangør er vi opptatt av å inspirere og engasjere familiene i Norge til å lage sunne og deilige måltider med sjømat, sier Trym Eidem Gundersen, direktør for Norden i Norges sjømatråd.
- Denne konkurransen er en flott mulighet for familier å samles rundt matlaging, dele sin lidenskap for sjømat og oppdage nye, spennende oppskrifter.
Høres dette skummelt ut? Ikke bekymre deg. Via konkurransen får alle de deltagende familiene hjelp til å hevde seg, og restaurantkokker står til deres disposisjon under finalen. Hver familie pares med en mentor, og i år er det tidligere landslagskokk Adam Bjerck fra Bjerck Restaurant & Bar, Lotta Olsson fra Lola Bistro, og Morten Tungesvik bak den nye restauranten Brasserie Chérie som skal lede hver sin familie til førsteplassen. Under forberedelsene besøker kokkene hver familie i deres hjem, og møtene filmes og legges ut på sosiale medier - hvor resten av verden kan følge med i spenning.
Vinnerfamilien mottar også et gavekort på hele 10.000,- og vinneroppskriften kommer ut på Godfisk.no.
Nanette Nartey, matanmeldet i BT, og Trude Drevland skal velge ut finalistene, og familienes forhold til sjømat vil stå sentralt. Har du en god historie og morsomme anekdoter å dele, sammen med en deilig oppskrift med sjømat i hovedrollen, er dette konkurransen for deg.
Påmelding til konkurransen er nå åpen, og siste frist er 20. juli. For å melde seg på kan man besøke festivalens nettside her, hvor man også finner mer informasjon og detaljer.
Lykke til!