Høyskolen_20230113_120901.jpg
28. juni 2023

Lag deg en helt egen turvenn

Har du hørt om Tittepinner? Nei? Her kommer en rask oppskrift på hvordan du kan lage din helt egen nysgjerrige Tittepinne-venn, og ha med på tur!

Tekst: Silje Elisabeth Eskildsen Sørensen, student ved Høgskulen på Vestlandet

Oppskrift:
1. Dra ut i naturen, eller i hagen, og finn deg en eller flere fine pinner, som skal bli din fremtidige Tittepinne.

2. Slå deg løs og bruk hva du har for å trylle frem Tittepinnene! Du kan for eksempel male, lime på øyne og knapper, og ellers pynte med hva som helst. Tittepinnen din blir så fjong eller enkel som du selv ønsker. Kanskje du vil lage en helt naturlig Tittepinne, med pynt du finner ute i naturen? Pene småsteiner, mose, kongle og kvist er supre til dette. Se for deg en Tittepinne med mose-hår og en kongle-hatt!

3. Det siste steget er å gi Tittepinnen et passende navn, så er dere endelig klar for eventyr!

Alt klart for tur med Pinnjar-Tittepinn
Så, nå har du funnet din Tittepinne, du har pyntet og dekorert og alt er klart for oppdagelsestur med din nye venn. Hva nå?

Nå, skal dere gjøre det tittepinner gjør best, nemlig å dra ut på tur og se hva dere finner på deres vei. Dere kan velge å dra ut på tur uten en eneste plan, og titte rundt overalt uten satte mål, eller bestemme dere på forhånd hva dere vil titte etter. Er du en voksen på tur med barna og deres Tittepinner, er dette en gylden mulighet til å lære mer om naturens ulike arter. Kan pinnen bli en Tellepinne, og telle hvor mange ulike arter trær eller blomster dere finner på en tur? Kanskje Tittepinnen tør å titte ned i en grumsete sølepytt, inn i en maurtur, et tre, eller et mystisk hull i bakken? Dere finner garantert noe spennende!

Andre Artikler