24173871_1512798238773911_5864632219380981734_o.jpg
01. juli 2020 Barn i Byen anmelder «Putti Plutti Pott og Julenissens skjegg»

Velsmurt juleshow vender tilbake

Barn i Byen har fulgt strømmen av røde nisseluer til Grieghallen for å se eventyrmusikalen Putti Plutti Pott og Julenissens skjegg. Kjente sanger, enkel men effektiv scenografi og mye tøys og tull er resepten som får en fullsatt sal til å juble og trampeklappe.

Nissegutten Putti Plutti Pott reiser med Julenissens trylleskjegg til menneskene og dumper inn i stuen til Onke Per og de to barna Karoline og Petter. Putti er redd for at nissemamma er sint og tør ikke å reise hjem, men Onkel Per og barna blir med for å godsnakke med henne. Så skjer det litt av hvert på reisen og i Nisseland.

«Putti Plutti Pott og julenissens skjegg» er mer et show enn en musikal.  Stadig vender skuespillerne seg mot salen og får med publikum. Barna elsker det når en nisse gjemmer seg bak ryggen til en annen, og derfor blir «borte» og de roper «Se bak deg!» . Det er veldig mange sanger og dansenummer og når det er tid for den evige landeplagen «Ha`kke tid, for vi må finne skjegget» deler «Onkel Per» publikum i to deler og hele salen synger med. Og på scenen sjarmerer særlig de tredve barna som er med enten de er smånisser eller reinsdyr. Vi får hallingspark og reisdyrstepping, gjøgling og en liten dose spenning. Scenografien er enkel men effektiv: Trær som beveger seg gir illusjonen av å reise langt i en skog.

De unge skuespillerne er fra Bergen, mens de voksne i stykket er et fast ensemble som reiser fra by til by. Eventyrmusikalen Putti Plutti Pott har reist på turnè til landets største scener i tredve år, her handler det ikke om å fornye seg, men å kjøre den samme forestillingen år etter år. Og det funker!

Anmeldelsen fortsetter under bildet

 

Foto: Grieghallen

Ja, dette er kanskje kommersielt, glatt og enkelt men med lokale barn på scenen og dyktige skuespillere i ledende roller og ikke minst flott musikk, dans og fengende sanger alle kan, så er det hyggelig og gøy for barna. Og da er de voksne også fornøyd. 

På vei ut møter vi tusen nye som står å venter for å slippe inn for å få sin årlige Putti–dose. På en helg spilles 8 forestillinger, før showet suser videre til neste by.

 

Vil dere selv oppleve Putti Plutti Pott må dere snu dere fort rundt. Forestillingen spilles bare denne helgen.

Andre Artikler