juniorer svartnisse 2.jpg
17. desember 2021

Svartnissen er tilbake!

Også i år truer Svartnissen med å avlyse julen.

Ingen julegaver og alle barn må spise fiskepudding med bein på julaften. Svartnissen er på ferde igjen. Kan de tre nissene Mr. Kaboom, Tobbi Nissemann og Dolly Rocketroll klare å redde julen?

Junior-reporterne, Anna Richter Lorentzen, Aksel  Richter Lorentzen og Levi Friis-Urhaug, var til stede på premiere på årets forestilling.

Saken fortsetter under bildet. 


Foto: Tre spente juniorreportere, Levi, Anna og Aksel, på vei til premiere. Fotograf: Ragnhild Friis-Ottessen.

– Jeg tror det er ny forestilling i år, sier Aksel. – Det er hvert fall en ny nisse med. 

– Jeg lurer på om Mr. Kaboom skal lage pepperkakebyggverk i år også? sier Levi mens han finner seg en plass.

– I fjor var jeg litt usikker på om Svartnissen var skummel, men han er jo bare tullete, ler Levi.

Forestillingen spilles på Ole Bull Scene fra 20. november til 19. desember 2021. Barn fra fire år kan glede seg over en skikkelig fest av en forestilling. Og her er det ikke vits å hverken hysje på barna eller frykte at noen kjeder seg. Og voksne anbefales også på det sterkeste å ta turen!

Saken fortsetter under bildet. 


Foto: Også i år trues julen av Svartnissen. Fotograf: Cecilie Thorkaas

Det er andre året at bergenserne trues av Svartnissen. På scenen er Eirik del Barco Soleglad som selveste Svartnissen. Julenissens hjelpere er Tobbi Nissemann (Tormod Løvold), Mr. Kaboom (Kristian Berg Jåtten) og den nye nissen Dolly Rocketroll spilt av Åse Britt Reme Jakobsen. Alle de fire trer inn i flere roller i løpet av forestillingen og lager et imponerende persongalleri og en herlig dialektsymfoni. 

«Jeg syns den var knall i padden!»

Det er kjempestemning i salen. Juniorene ler og roper. Det er høyt tempo og tett mellom latterbrølene. Barna i publikum får være en stor del av forestillingen.

NB! Neste år blir det en ny historie om Svartnissen, så i år er siste sjanse for å se denne forestillingen!Juniorene sin respons på forestillingen:  

Aksel (11)
: Jeg syns det var en bra forstilling. Det var kanskje litt mye om Rosenborg, men jeg anbefaler alle å se den. Den er skikkelig morsom, særlig Svartnissen da han ødela gaven.

Anna (9): Jeg syns forestillingen var veldig bra. Det var den samme som i fjor, men det gjorde ikke noe. Det var gøy å se om igjen. Og det var en nisse som var ny, sist var det en annen som spilte piano. Men jeg likte hun nye veldig godt. Favoritten min var Svartnissen. Jeg lo masse og det var veldig humoristisk.

Levi (9): Jeg syns den var knall i padden! Også likte jeg veldig godt at de pekte ut noen barn og snakket med de og sånn. Og det var gøy når alle måtte være med å synge. Den sleggen til Svartnissen, det er en klassiker! Og Mr. Kaboom sitt pepperkakehus var skikkelig bra. Det er skikkelig mye bra musikk! Jeg anbefaler alle å se den. Dere kan glede dere til alt.


Fakta: 

«Svartnissen» spilles på Ole Bull Scene
27. november til 19. desember 2021
Medvirkende: Eirik del Barco Soleglad er selveste Svartnissen. Nissene er Tormod Løvold, Kristian Berg Jåtten og Åse Britt Reme Jakobsen.
Regi: Bjarte Hjelmeland
Varighet: 75 min.
Kr: 245,- 
Alder: 4+

Info og billetter: www.olebullhuset.no/forestillinger/svartnissen-1

Andre Artikler