JulensMagi2.jpg
01. juli 2020

Barnas Magi

Barn i Byen tok turen til Cornerteateret for å oppleve årets utgave av musikalen Julens Magi. Vi var begeistret i fjor. I år var det enda et hakk bedre. Åtteåringene og undertegnede storkoste oss. Som en av dem sa: Dette er min yndlingsmusikal!

Den farlige Skumringsheksas onde magi holder på å kvele all julemagi, de voksne hiver ut julepynten og juletreet og synes jul bare er noe tull. En etter en slutter de andre barna å tro på julenissen. De to tiåringene Mille og Jenny er utvalgt av selveste Julenissen for å redde julen. De andre nissene synes de to jentene er alt for unge til et så farefult oppdrag. Julenissen sier at de er akkurat i den rette alderen, ikke for ung og ikke for gamle: Modige nok til å gjøre det rette og barnlige nok til å tro på håpet, fryden og magien som julen bringer. 

Jentene reiser av sted for å finne Skumringsheksen og stoppe henne. Som i alle klassiske fortellinger møter jentene farer og nye venner underveis. Noen av scenene er til å få klump i halsen av, som når jentene kommer til De Ødelagte leker, de som mangler et øre eller en arm, som er anerledes og ingen vil leke med. Prikkes lille sang om at han bare vil ha en mamma er nydelig fremført. 

Historien er spennende og magisk med mange underholdende karakterer. Det aller beste er at dette er en musikal laget av fire ungdommer som nå har fått med seg kremen av byens teaterbarn på scenen. De unge skuespillerne danser, synger og lever seg inn i eventyret til de grader så det er vanskelig for oss ikke å bli smittet. Scenografien er stemningsfull og effektiv, særlig de flotte Disney-lignende bakgrunnsbildene er med å forsterke det eventyrlige i forestillingen. Tidvis er forestillingen ganske skummel, så de yngste barna trenger nok et fang å krype opp på. 

«Julens Magi» er som de aller beste julegavene du kan få: Magisk, morsom, spennende og fantastisk som bare barn kan lage det. Barn i Byen anbefaler «Julens Magi» på det varmeste! 

 

«Julens Magi» er anmeldt av Anders Skogrand.

Andre Artikler