Spilltips 87_geocache.jpg
08. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen-Bergen nr. 87/2020

Mobilspill som får deg opp av sofaen!

Tampen brenner med ARrrrrgh.

I 2016 skylte Pokémon Go! som en bølge over de fleste lomme-skjermer verden rundt. Mange fikk øyne opp for spillet som plasserer en virtuell eventyrfortelling rundt omkring i den virkelige verden.

Tekst: Jani Juhani Mattinen

Kjente varemerker har kastet seg på denne bølgen, og alt fra Harry Potter, Ghostbusters, Jurassic Park og Pusur har spill som ligner veldig på slageren med Picachu. Felles for disse er at man må være aktiv og jakte på spill-elementer i den virkelige verden, ofte omskapt til en fantasiverden gjennom mobil-kameraet. Disse spillene, og mange andre, finner du lett på toppen av app-butikken, så jeg vil heller presentere dere for noen av spillene som finnes gjemt bak de kommersielle toppselgerne.

ARrrrrgh – jakten på piratskatter
Som liten husker jeg at jeg gjemte gull og sølv i skauen med en tom kakao-boks som kiste. Selve skatten var småstein dekket i sjokoladepapir. Deretter tegnet jeg noe jeg syntes var et svært utspekulert kart som, til min store forbauselse, broren min som regel dekodet usannsynlig fort. Men moro var det!

Nå er denne leken gjenskapt på mobilen din! ARrrrrgh er en 2-spiller app hvor man bruker kameraet på enheten til å finne et passende sted å grave ned ordentlige eller virtuelle piratkister. Deretter gir man enheten til den som skal jakte. Spillet tipser når tampen brenner. Spa litt her og der, inne og ute, for å teste marka. Finner du den nedgravde skatten, har du vunnet runden. Enkel og trygg moro for de minste!


Fitness RPG – gå på eventyr 
Jeg har, som mange andre, falt for fristelsen til å klikke på en av disse helse-appene som følger med de fleste telefoner, bare for å bli fanget i en konkurranse med meg selv og andre om å få inn stepsa! Selv om gullstjerner og medaljer hjelper på samvittigheten når det er fredagstaco, er det jo gøy at denne appen har utvidet verdien av vandringene til poeng du kan bruke i et fantasi-rollespill. I Fitness RPG handler det om å trene opp heltene til å bekjempe fiender og utforske riket. Appen kan hente data fra mobilen din, eller annet tilbehør slik som FitBit og lignende. Spillet kan se litt utfordrende ut i begynnelsen, men det blir fort like gøy for store og små!

Geocaching – orientering for alle
Geocaching er et verdensomspennende fenomen som ikke er så ulikt skattejakt, det heller. Forundringspakker er gjemt på forskjellige steder, både sentralt og i skog og mark. Disse kan du spore opp ved hjelp av Geocaching-appen, og når du avdekker skjulestedet finner du en beholder. Her er det som regel en logg-bok hvor du kan notere ned når du fant den, hvem du er, samt en liten hilsen. Ofte er det også kuriositeter og småting vedlagt. Disse kan du bytte ut om du ønsker det, eller legge ved noe selv. Er dere på tur med barna, kan denne aktiviteten gi litt ekstra spenning i vandringen. Geocaching er noe som bør gjøres i fellesskap med voksne.Alle appene er tilgjengelige til både iOS og Android. Merk at selv om mange slike apper er gratis i utgangspunktet, benytter de mest populære spillene seg av kjøp i appen og kan derfor fort bli en kostbar affære om man ikke har tunga rett i munnen og et øye med i spillet. Undersøk hva appene går ut på først, slik at du kan sette noen grenser for barna.Andre Artikler