C_Usersuc564PicturesKano_nipedalen_338838s.jpg
01. juli 2020

Lån deg en gratis kano i sommer

7 steder i Bergen med gratis kanoutleie.

Nå kan du kombinere turen din med en kanotur. Flere steder i Bergen kan du låne deg en gratis kano. Alle utlånsstasjonene vil være bemannet med aktivitetsledere som låner ut kanoer og sørger for at sikkerheten blir ivaretatt. Dette er et "drop-in"-tilbud, så du trenger ikke å reservere på forhånd.

Foto: Bergen kommune

1. Langevatnet i Munkebotn 
Et fint turområde som passer perfekt for både kanopadling og tur. Ved bryggen på Langevatnet vil aktivitetsledere fra Tertnes Idrettsskole stå for utlån av kano.

2. Storavatnet i Loddefjord 
Kanoutlånet ved Storavatnet i Loddefjord skjer ved Hetleviksåsen, nærmere bestemt ved det gamle pumpehuset i Ægirs vei. Her er det også tilrettelagt badeplass, samt bord og benker. Aktivitetsledere fra Mathopen idrettslag stårfor utlån av kano.

3. Tveitevannet
Tveitevannet finner du i Årstad bydel, rett ved Sletten bybanestopp. Kanoutlånet er i sørenden av vannet ved Tveitevannet hundepark.

4. Liavatnet i Åsane 
Kanoutlånet ved Liavatnet ligger like ved Åsane videregående skole.

5. Kalandsvannet 
Kalandsvannet ligger på Kalandseid og kanoutlånet finner du like ved Kaland skole. Her blir du tatt imot av aktivitetsledere fra Kalandseid IL. 

6. Skomakerdiket 
Etter 10 minutters spasertur fra Fløibanens øvre stasjon, kommer du til Skomakerdiket. Rundt vannet er det en fin tursti med sitteplasser og rastehytte – og her blir du også møtt av en Fløyenvert som står for utlån av kano. 7. Tennebekktjerna 
Kanoutlånet ved Tennebekktjerna i Nipedalen finner du ved Bergen kommune sitt nøst på venstre side av stranden. Dette er et fint turområde med gode bademuligheter. Kombiner bading og tur med en padletur på Tennebekktjerna. 

Info om adkomst til kanoutleiene, kart, m.m finner du her: https://www.bergen.kommune.no/innbyggerhjelpen/kultur-idrett-og-fritid/utlan-og-leie/fritidsutstyr/utlan-av-aktivitetsutstyr

Kilde: Bergen kommune 

Andre Artikler