05. oktober 2020

Barnas egne låter

Nå er to bergenske vinnerlåter kåret.

Fra damene bak bergensplagen, «Vi e’ Bergen» ligger det nå klar to flunk nye låter – denne gang med Leander (10), Pippi (9) og Erika (8) som låtskrivere og korister.

Bergen feirer 950 år, og i april ble alle barn i Bergen invitert til å bli med på en sangtekstkonkurranse. Tekstene skulle sendes til Elin Hestenes og Kristine Bjånes, duoen bak «Vi e’ Bergen», en låt som tok bergensbarn (og voksne) med storm på nyåret. 

Etter å lest seg gjennom mange bidrag fra barna, endte det til slutt opp med: «Du bestemmer selv» med tekst av Leander Akselberg-Kvamme, 9 år og «Over skyen er himlen alltid blå» med tekst av Pippi Meldahl, 9 år og Erika Kvendseth, 8 år. 

Kristine og Elin har lagt musikk til, etter flere samtaler med de unge tekstforfatterne, og sangene ble spilt inn i Tomtom studio med produsent Thomas Haugland, og helt på tampen fikk barna lov til å være med inn i studioet også.

Nå kan alle få høre de to vinnersangtekstene: 

«Du bestemmer selv» med tekst av Leander Akselberg-Kvamme. En låt som handler om å gjøre det du selv vil, og ikke la andre herse med deg. Tekstforfatteren selv har skrevet mange tekster før, og er allerede en solid rime-ekspert.

Hør sangen her:  
https://open.spotify.com/album/3tzqOQF1HyZs0hUJDuYJBt?si=2KQql7kvRkizNEXBx3zRdw


Foto: Leander Akselberg-Kvamme har skrevet en vinnerlåt. 

«Over skyen er himlen alltid blå» med tekst av Pippi Meldahl og Erika Kvendseth er en gladlåt, der fokus på det positive er det viktige. Venninnene Erika og Pippi har skrevet mange tekster og sanger før, både sammen og hver for seg.

Hør sangen her:   
https://open.spotify.com/album/0owlGPew5aKKcbTHrT94gR?si=xRQhvwUQSoGHZhcEM7l5Rg


Foto: Pippi Meldahl og Erika Kvendseth står bak en gladlåt. Fakta:
 

Elin Hestenes og Kristine Bjånes har arbeidet sammen som sangere i snart 20 
år; først i vokalgruppen TAUS, og nå i ensemblene Flaskehalz og Winckel. De har begge utdanning innen musikk, kordireksjon og pedagogikk. Kristine er også utdannet barnehagelærar. De to har produsert og spilt en babyteaterforestilling for DNS, og turnert med denne i ulike deler av landet. Med TAUS og Winckel har de også besøkt alle barneskoler og ungdomsskoler i Hordaland med vokalkonsertene “på farten med TAUS” og «Total vokal» i regi av Fylkeskonsertane.
Sammen har Elin og Kristine utviklet lydlage - og syngekurset KlangPang — et SFO-kurs for 1. - 4. klasse på Fridalen skole.

Bergen fyller 950 år i 2020. 
Les mer om jubileumsåret og få med deg alle arrangementene her: www.bergen950.no

Andre Artikler