Skjermbilde 2020-08-10 kl. 08.59.10.png
10. august 2020

Anmeldelse: Tottori! Sommeren vi var alene

Feil vei kan føre til yoga, fløytespillere og koko damer.

Anmeldt av: Aksel og Anna Richter Lorentzen. Sekretær: Inga Moen Danielsen

Juniorreporterne Aksel (9 år) og Anna (7 år) var på premieren av den norske filmen «Tottori! Sommeren vi var alene». Det var et fint møte med søstrene Vega (9 år) og Billie (snart 5) som er på tur med faren sin mens moren må hvile på sykehuset. Det er en veldig fin tur, og pappaen er flink til å finne på ting og være med på leken. 

Dette er en familiefilm som passer til aldersgruppen 4-100 år, mener anmelderne. Den var ikke noe særlig skummel, og det skumleste i hele filmen er nok da faren faller ned i et hull. Jentene kommer på villspor da de skal finne hjelp og redde faren sin, og de møter mange utfordringer på veien. Da er det bra at de har hverandre og at de har to veldig ulike personligheter, slår Aksel fast. 

Billie er forskjellig fra alle vi kjenner. Hun er litt rar, og det er kult. Det morsomste i hele filmen var da hun skulle gjøre yoga. Vega sier at hun er normal, men vi vet ikke helt hva det betyr. Men hun er i hvert fall veldig flink til å fikse ting, mener Aksel og Anna. Anna syns at lillesøsteren også var veldig flink, for om Vega hadde vært 5 år, ville hun nok ikke klart like mye som henne. 

Billie og Vega møter en vettskremt fyr som er snill og veldig flink til å spille fløyte, det skal han ha. Så kommer de til en gammel dame som rett og slett er litt koko. Det er veldig imponerende at Vega finner ut av så mange ting helt selv, oppsummerer anmelderne. 

Aksel og Anna gir filmen terningkast 4. 

 

 

Andre Artikler