Hansadager_040610.jpg
01. juli 2020

Liv og røre i byen

Hold av den 9.–12. juni! Da arrangeres Hansadagene i Bergen med liv og røre i sentrum.

Bli med å lukte, smake og høre på byens historie. Over 70 byer kommer på besøk til Bergen, og vil presentere seg med underholdning, mat og drikke. Hansadagene byr på spenning, mat og opplevelser for hele familien. Parader og åpning torsdag 9. juni 
Kl. 10.30: Barneparade – et samarbeid mellom Barnas kulturhus og Blikkenslagerlauget. Starter ved Barnas kulturhus.
Kl. 16.30: Åpningsparade fra Festningskaien til Torgallmenningen. Torgallmenningen
Kl. 18-19 Åpningssermoni og konsert med Ung i Kor Vest og The Brazz brothers.

Hansamarkedet åpner fredag 10. juni kl. 10.00 på Festningskaien. Her kan du oppleve gjøglerier og opptredener i middelalderkostymer. Det blir gratis underholdning fra flere scener i byrommene. Hanseatisk museum holder åpent og tilbyr et bredt utvalg i aktiviteter for hele familien, med blant annet tørrfisksmaking, tørrfiskbanking, smiing, vannåkbæring, lykkehjul og flere andre hanseatiske aktiviteter. Ungdommer fra Lunebürg i Tyskland og Vestlandske Teatersenter har samarbeidet om forestillingen «Hansaliv på Bryggen», som kan oppleves lørdag og søndag i Schjøtstuene. På Bryggen har Tidsreiser forestillingen «Vitalibrødrene angriper Bergen», både fredag, lørdag og søndag. 

Andre smakebiter for familier fra programmet:
Torsdag 9. juni:
Over hundre barn har vært med å utforme deres tolkning av fremtidens tørrfisk. Barna skal gå i parade fra Barnas kulturhus med «fiskene» som de har laget på verkstedene der, til en gigantiske fiskehjell på Bryggesiden, hvor de skal henge dem opp. Under åpningsseremonien vil flere hundre barn fra Ung i Kor Vest sørge for en minneverdig opplevelse sammen med The Brazz Brothers.

Fredag 10. juni:
I Marken barnehage har 50 barn fra 15 nasjoner tenkt på torsk, tørrfisk og båter i mange måneder. Fredag skal barna vise sin forestilling. På ettermiddagen i Nykirken blir det sosialt kulturarrangement for 11–15 åringer i samarbeid med Kirken Bymisjon med grilling, workshops og konsert. På Bryggen viser Bergen Byspill forestillingen «Hansaspill på Bryggen».

Lørdag 11. juni:
Lørdag er det Torgdagen med historiske fartøy og moro i Vågen, her dukker også redningsbåten Elias opp. På Barnas kulturhus kan du få med deg «Den syngende tørrfisk»og verksteder. I Mariakirken blir det skattejakt både lørdag og søndag.

Søndag 12. juni:
Matkurs for barn: Matglade barn mellom 8 og 12 år kan være med å lage tørrfisk-bolinhos! Det er små, frityrstekte tørrfiskboller som smaker veldig godt! Barna får spise maten de lager etterpå – kanskje blir det noen smaksprøver til familien også. Gratis aktivitet som skjer søndag klokken 12, 13 og 14 i samarbeid med dyktige kokker fra Bergenskokkenes Mesterlaug og elever fra kokkelinjen ved Sandsli Videregående Skole. Begrenset plass, 16 barn pr aktivitet.Du kan melde deg på innen lørdag til ingerid@matarena.no eller søndag kl 10–12 på Bergenskokkenes Mesterlaugs bod ved Festningskaien.
Eikanger Bjørsvik avslutter det hele i en majestetisk konsert sammen med Sjøforsvarets musikkorps, før hele Bergen, med hjertet i halsen, kan overvære når balansekunstneren Eskil Rønningsbakken skal sykle på en line over Vågen.Med den helt ferske appen «Maritim byvandring» kan du bli bedre kjent med Bergens maritime historie på en morsom måte. Appen har laget en egen rute til Hansadagene og er gratis og reklamefri. Appen er trolig Bergens første digitale byguide og har informasjon om rundt 30 ulike poster.
Du kan lese mer på www.maritimbyvandring.no

Andre Artikler