01. juli 2020

Klart for Barnas Matfestival

Hold av 2.– 4. september og test smaksløkene dine. Matfestivalen i Bergen serverer eget matprogram for byens barn.

Bergen Matfestival inviterer byens befolkning til matopplevelser og matglede på Koengen. Alle tre festivaldager vil det være et eget program for byens yngste matelskere med smoothiesykkel, skattekiste fra havet, smakskonkurranse og mye mer. 


Foto: Prøv smoothiesykkelen på Bergen Matfestival. 

Det blir blant annet arrangert ”Havets Skattkiste”  og sjømataktiviteter for barna. Her lærer de å lage mat fra grunnen av, og blir introdusert for ulike typer fisk og råvarer – noe som forhåpentligvis vil gi dem lyst og interesse for nye smaker. Aktivitetene er gratis og arrangeres lørdag og søndag fra kl. 12–16 (3 kurs pr. dag). Påmelding gjøres ved barnas mattelt på festivaldagene. 

Alle tre festivaldager skjer følgende:
På Landbrukstunet kan barna hoppe i høyet, møte kalvene, lammene og hønene. Quiz med premier for de unge. Ta trøtraktor sertifikat og kjøre hest og vogn. Smoothiesykkel. Test smaksløkene dine på Matfestivalen – for både barn og voksne! Smaksverkstedet arrangerer en gøyal smakskonkurranse under Matfestivalen, der du får smake på et utvalg matvarer med bind for øynene. Din oppgave er å skjerpe sansene og gjette hvilke matvarer du smaker på. Det trekkes en vinner blant de som har flest riktige svar hver dag i løpet av festivalen.

Hver dag blir det også underholdning med Goggen og Grynet fra Gråtass.

Inngang kr. 80 for voksne. Barn under 18 år gratis.
Åpningstider: Fredag 12-21, lørdag 10-20 og søndag 10-17. 

For fullstendig program for Matfestivalen og Barnas Matfestival se her

Andre Artikler