75d6c0_69a8c7001c3f48b49dec94e2d8d73134.jpg
01. juli 2020

Striregn kler herlige «Kaptein Knurr» !

Hvem bryr seg om regnrekord når Kaptein Knurr endelig er tilbake?

Den samme dagen Bergensværet setter regnrekord er Barn i Byen sammen med hundrevis av andre foreldre og barn samlet oppe på vollen i Gamle Bergen. Det er duket for nypremiere på familiemusikalen Kaptein Knurr og mareminemysteriet. Vi setter oss på lave trebenker, Rundt omkring oss er det mange blåkledde barn som ler og danser og hilser på oss. Så begynner den dramatiske musikken, vi hører lyden av bølger som slår mot land og vi føres inn i eventyret.

 

Vi er hos havhuldrefolket på en usynlig øy utenfor Bergen. 10 åringen Baldrian er lei av bare å gjøre de vanlige tingene, Han vil ut på eventyr. En dag finner han et skattekart som tilhører den beryktede ubåtkapteinen Knurr. Det viser veien inn i Mareminegrotten der Poseidons perle er gjemt. Ingen tror på Baldrian, men så dukker Knurr og hans  hjelpeløse mannskap, Luske-Ludvig og Lodin med Leppo, opp på den fredelige øya .De kidnapper Baldrian og tvinger han til å vise vei til Mareminegrotten. Men inne i grotten venter en selskapssyk og ganske så farlig havhuldreheks dem. 

 

Kaptein Knurr er en herlig utendørs teateropplevelse for barn og ikke minst for oss voksne.  Historien er spennende og forestillingen er spekket med herlig humor og skikkelig fengende sanger. Det smeller, det er røyk, flammer og flotte effekter. Kaptein Knurr er akkurat passe skummel, I år er det regissør Tore Christian Søvold som spiller kapteinen.Han ser tøff u,t men har ikke helt den samme pondus og raspende sjørøverstemme som hans forgjenger Arild Vestre. 

Mannskapet hans spiles  av Tor Halvor Halvorsen og Tor Bjørge. De er fantastisk morsomme og sjarmerende. De krangler om hvem som er den beste av de to, fordi de synes den andre er best. De sloss og erter hverandre. De flørter uhemmet med publikum, de faller og dummer seg ut og er gjennom hele forestillingen en konstant kilde til latter og fryd.

Lille råtøffe Baldrian spilles i år av Hermine Svortevik Oen. Hun spiller en skikkelig snottonge med en herlig mimikk og stor troverdighet og innlevelse.

Heksa selv ( Irene Ahnell) er så forførende og ensom og rampete og slem at det bare er å gi seg over. I år har hun som stykkets manusforfatter gitt seg selv mer dialog enn tidligere år og det gjør stykket enda bedre. Midt i en av de verste regnbygene sitter hun og blar i en hekserampestrek bok.

– Her er en bra heksestrek: Å trylle en overoptimistisk produksjonsselskap i Bergen til år etter år sette oppe en utendørs familiemusikal i Bergen… Hun ler rått, og publikum ler og klapper.

«Kaptein Knurr» har alt en utendørs familieforestilling trenger av spenning, fryd, mystikk, fengende musikk og knallbra skuespill. Etter to timer latter, fryd og spenning er det trampeklapp og jubel.  

Vi gleder oss allerede til neste år!

 

 

%MCEPASTEBIN%

Andre Artikler