Jentetråkken_P6130572.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen – Bergen nr 68/2016

Jentetråkk og sykkelglede

Enten du er en dreven syklist, eller uvant med å ferdes på sykkel, så er Jentetråkken rittet for deg.

Det årlige trimrittet ønsker at flere jenter mellom ni og nitti år skal oppdage sykkelgleden. Ta med deg en venninne, tante, nabojente, en mamma eller bestemor. Velg mellom en 22 km lang løype, som fører dere hele veien rundt Nordåsvannet, eller en kortdistanseløype på åtte km. Begge er lagt i egen sykkelsti, i trygg avstand fra bilveien.

– Jentetråkken er et lavterskel arrangement som har mer fokus på tur enn på selve konkurransen, forteller Nils Olaf Solberg. Han er daglig leder i Bergen Cykleklubb (Bergen CK) som i 12 år har arrangert byens sykkelritt for jenter. I Jentetråkken er alle vinnere. 

– Her er ingen tidtaking og premier trekkes på startnummer. I målområdet venter t-skjorter, kake og frukt på alle, forteller Nils Olaf. For noen år tilbake bestemte Bergen CK seg for å ta et tak for å tiltrekke seg flere jenter til sykkelmiljøet. Dette har gitt uttelling. Nils Olaf Solberg mener at det er viktig at jentene har sitt eget sykkelarrangement.

– Det er litt for mye testosteron med guttene. Kanskje er Jentetråkken rett og slett det lille som kan få enda flere jenter til å sykle? 


Bergen CK og jenter Bergen Cykleklubb har en jentegruppe fordelt på ulike alderstrinn, men det er plass til enda flere! Så er du jente og liker å sykle, ta kontakt med klubben.
www.bergenck.no

Andre Artikler