Skjermbilde 2019-09-18 kl. 16.05.24.png (1)
01. juli 2020

Hør her, KRAPYL!

Støvsugerperkusjonist, impro-storband og harpe

Tekst: Mette Paust-Andersen, foto: KRAPYL og Sondre Skollevoll

Ungene sluker det, alt sammen. Store øyne og livlige bevegelser vitner om at de lytter med hele seg. 

– Barn er like åpne for musikk, eller gjerne mer åpne for musikk, enn oss voksne, forteller John Hegre. Han sitter i styret til nyMusikk Bergen, og vi har møttes for å ta en prat om deres konsertserie, KRAPYL Biblioteksmusikken. 

KRAPYL er organisasjonen nyMusikk i Bergen sitt barneprosjekt. Deres biblioteksmusikk finner sted hver lørdag klokken 14 i Noterommet på biblioteket. 

Små dirigenter

KRAPYL retter seg mot barn og unge fra 3 års alder.

– Med det treffer vi ungene før de har definert hva musikk er for dem, forteller John. – Da er de helt åpne, og lytter med hele seg. De er interesserte, og du trenger sjelden å presentere det du spiller. Det holder at du spiller for dem, så er de begeistret og finner noe spennende i musikken, utdyper han. 

Det at barna blir nysgjerrige på musikken og instrumentene er ikke så rart, for her er det mange merkelige lyder og instrumenter som fyller rommet. Det har vært en perkusjonist som spilte på støvsugere, det har vært harpe og saxofon. Og så har barna fått rollen som dirigenter for et helt impro-storband. 

På KRAPYLs Biblioteksmusikken kan du oppleve en halvtime med musikk, men akkurat hva du kan forvente deg utover dette, er umulig å si. En fellesnevner har John imidlertid: 

– Her får du uventet, men ny, fin musikk. 

 

 

Andre Artikler