08. februar 2021

Kom deg ut- dagen, vinter 2021

Pakk deg inn og kom deg ut på vinterens Kom deg ut- dag!

 

Dra med deg hele familien, store og små, to- og firbeinte ut for å leke og gå på tur i årets store vinterutedagen! For hva kan være deiligere enn å skuffe ut en benk av snø etter lange kilometer på ski og mange timer med snøballkrig med gjengen?

Det tørre og myke sitteunderlaget som du hviler rompen på, sa du? Eller de frosne fingrene som livner til rundt kakaokoppen? Perfekt svidde pølser over et knitrende bål? Hva med nistepakken som åpnes og deles - en svett svele til lillebror, en svett svele til bestefar, og fire rause salamiskiver til Bruno som har stjerner i øyne og hele pelsen dekket av snøkuler? Og oi! - hva med de utallige akedumpene som skal bygges og testes ut i løpet av dagen? Det er jo så innmari masse kjekke ting man kan gjøre ute!

Pakk sekken og kom deg ut!
I helgen oppfordres alle og enhver til å komme seg opp og ut i skog og mark og fjell, enten i ditt eget nærmiljø, eller andre turområder i Bergensområdet. Det eneste du trenger å gjøre er å pakke sekken med ting som holder deg varm og mett og god, og ta med deg folk som du vil dele gode opplevelser med! 

Vinterens Kom deg ut dag blir tilpasset Covid-19 smittesituasjonen og er derfor strukket ut over to dager, lørdag 6. til søndag 7. februar. Trenger du litt drahjelp og inspirasjon til løyper og aktiviteter, kan du benytte deg av disse fine tilbudene: 

Gratis opptur
Fløyen tilbyr gratis enveisbillett opp med Fløibanen på søndag i perioden mellom
kl. 10-12, for de som vil ta turen dit, og gå naturstien med quiz der. Nå er det flotte forhold å stå på skøyter på Skomakerdiket og fantastisk vær til å spenne på seg trugene og ta turen til fjells! For de som mangler utstyr, tilbys det utleie ved Skomakerdiket. Lørdag og søndag, mellom kl. 11-16, kan man leie både skøyter og truger.

På Fløyen blir det også tilrettelagt for boltreplass og grillplasser. 

12 naturstier
Bergen Turlag i vil henge opp fine naturstier med poster og quiz på mange fine turområder i Bergensområdet. Det vil trekkes fine premier på innlevert svar på Naturquizene som henges opp. 

Konkurranser
Hvorfor ikke sette litt ekstra farge på naturen, være med på fotokonkurranse i samme slengen og vinne fine premier? Mal dere selv i ansiktet, både store og små, og dra på tur. Legg ut bilder på Instagram med #barnasturlaghordaland og bli med i fotokonkurransen til Barnas Turlag med masse fine premier. 

Du og jeg og en snømann
Har du fått med deg at Barn i Byen har en snømannkonkurranse gående? Hvorfor ikke ta en snømannøkt mellom slagene? Alt du trenger å gjøre er å bygge en snømann sammen med familien, ta familiebilde med snømann og legg det ut på Instagram med #snømannibyen og vinn en hel dag på VilVite for hele familien og vinnerbildet på trykk i neste utgave av Barn i Byen.

Altså, ikke sett alarmen på slumring denne helgen! Kom dere opp og ut og frem!

 

For info om arrangement og oversikt over naturstier: komdegut.dnt.no/aktiviteter/126540/888905/

 

 

 

Andre Artikler