Vikinghallen_05.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen – Bergen nr. 76/2018

Små vikinger, stor hall

– Vi vil gi barn og unge en mulighet til å være i aktivitet, sier daglig leder Roger Gjelsvik. Hver helg åpner han Vikinghallens dører opp for barn i alle alder – helt uten inngangspenger.

Tekst: Frida Fliflet Foto: Tove K. Breistein 

– Eg må ... bare ... drikke ... litt, peser en liten jente med krøller. Hun finner vannflasken sin, og styrter videre i fullt firsprang mot trampolinen. En gutt jager en irrgrønn håndball med innebandykølle litt lengre borte. 

Det er åpen hall i Vikinghallen i Bergen sentrum, og da skal det ikke stå på aktivitetsnivået. Her er det slengtau, tjukkas, turnmatter, minitrampoline, klatrevegg og baller av alle slag. 

Saken fortsetter under bildet. 


Foto: TURNGLEDE. Sabdina og Pia (begge 11 år) liker å turne på mattene under åpen hall.

Fra bleier til besteforeldre

Åpen hall er hver lørdag og søndag hele året mellom klokken 12 og 16. Du trenger ikke være medlem i TIF Viking for å komme. 

Turnansvarlig i Viking, Victoria Nielsen, forteller at åpen hall er et flittig brukt tilbud. Hallen står åpen, utstyret er på plass, og man kan gjøre stort sett det man vil. Mange er faste gjengangere, fra de minste barna til guttegjenger som trener basketball. 

– Det skal være lavterskel. Tilbudet er gratis og alle er velkomne, sier Victoria.

– Aldersspennet er fra bleier til besteforeldre. Når det regner, kommer alle tumlende inn her, ler hun.

Denne dagen er det imidlertid snø ute, noe som jo er sjelden vare i Bergen – så det er for en gangs skyld ikke full hall. 

Alle trenger å være i aktivitet, og vi ønsker å gi barn og unge en mulighet for det

Fremtidige turnere
Blant dagens deltagere er det ingen tvil om at minitrampolinen og slengtauene er favorittene. Det er høyt under taket i hallen, med store vinduer som slipper inn det kalde vinterlyset.

To jenter konkurrerer om å falle mest mulig dramatisk ned på en turnmatte. Den ene i stillongs, den andre i ballettdrakt. 

– Se på meg da, sier den ene. – Men se på meg, da! insisterer den andre.

– Jeg har funnet en del turnere her, ja, sier Victoria lurt. – Det er jo en fin rekrutteringsarena for oss også.

Grethe Halvorsen er en av dem som har tatt turen med mann og barn. Hun forteller at familien bor i sentrum og har brukt tilbudet mange ganger. 

– Her kan barna boltre seg og gjøre litt av alt, sier hun.

Saken fortsetter under bildet


Foto: AKTIVE JENTER. Pia går på turn i Vikinghallen, mens Sabdina går på håndball.

Får mye igjen
Daglig leder i TIF Viking, Roger Gjelsvik, mener at det er viktig at barn og ungdom har noe å gjøre på. Der spiller idrettshaller en viktig rolle. 

– Alle trenger å være i aktivitet, og vi ønsker å gi barn og unge en mulighet for det. Den glede det gir å se hallen koke med aktive barn er ubetalelig, sier Gjelsvik. 

Ifølge turnansvarlige, Victoria, er åpen hall praktisk på flere måter: mange voksne har treningsmedlemskap i TIF Viking og får trent samtidig som barna leker. En god ordning for begge parter, med andre ord.

– Det er for idretten vi jobber, avslutter Victoria. – Da må vi jo gi litt tilbake óg.


Andre Åpne haller: 

I Bergen er det 17 idrettshaller med tilbud åpen hall, søndager 10–13: Ny-Krohnborg, Åstveithallen, Stemmemyren Idrettshall, Slåtthaughallen (ikke 11. mars), Sandslihallen, Kaland Idrettshall, Bjarghallen, Laksevåghallen, Landåshallen, Frøyahallen, Olsvikhallen (ikke 25. februar), Fyllingsdalen Idrettshall, Flaktveithallen, Fysak Allaktivitetshus søndag 12–15, Lone volleyballhall (ikke 4. og 11. mars og 1. april), Vitalitetssenteret: lørdag 12–15 og søndag 10–13 (ikke 18. februar).  

Åpen hall arrangeres frem til og med 29. april og er gratis. Ulike aktivitetsutstyr som løpehjul, baller, trehjulssykler, hoppematte m.m. 

 

Andre Artikler