BBB.jpg
01. juli 2020

Litteraturlørdag for de små

Ta lørdagsgodtet med til fortellingenes verden!

Tekst: Mette Paust-Andersen

Over hele byen er det bøkene som får være hedersgjest på lørdag. Du kan høre fortryllende historier, se på myldrende bilder og møte fabelaktige forfattere!

Først ute er den gratis fortellerstunden i speiderhuset på Laksevåg kl. 11 og kl. 12. Her kommer blant annet forfatter Anna R. Folkestad for å ta oss med til Besta og Bo. Det serveres boller og saft til alle barn, og kaffe til de voksne.

Litteraturfestivalen for barn, «Alfa & Omega», er inne i sine siste dager, men stilner ikke av den grunn.

På Litteraturhuset er det Lillelørdag med en sakprosa spesial i anledning festivalen. Her serveres det grøt og saft, og presenteres faktabøker for barn fra kl. 11. Kl. 14 kommer dessuten forfatter Pia Strømstad på besøk for å presentere selveste doens historie! Mens presentasjonen av faktabøkene koster 30 kr, er forfatterbesøket helt gratis.

En annen forfatter som legger turen til Bergen i anledning litteraturfestivalen, er Anna Fiske. Hun har med seg myldreboken «Hallo Havet!», og kommer til Landås bibliotek kl. 11 og til Oasen bibliotek kl. 13 for å vise alle fra 3 år og oppover hvilken magi som finnes under havoverflaten. Også Anna er det gratis å treffe.

På Barnas kulturhus spiller dessuten Krabatene forestillingen «Astrid & eg», om Astrid Lindgren og hennes kjente og kjære barnebokkarakterer, fra Emil til Pippi, for barn fra 3 år. Enkeltbilletter koster 50 kr og familiebilletter kr 150.

God boklørdag! 

Andre Artikler