01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen – Bergen nr. 76/2018

Konsertsirkus og dansende heisekraner

Bli med på festivalen som byr på helt nye måter å spille musikk på.

Tekst: Siri Breistein

– Hver år prøver vi noe nytt, og i år flytter vi vårt familiearrangement Konsertsirkus! inn i KODE 2. Vi ønsker å erobre nye rom, forteller Tine Rude, daglig leder i Borealis – en festival for eksperimentell musikk.

Rasmus Meyers allé blir forvandlet til en auditiv Borealis-akse, med konserter både utendørs og innendørs i KODE 2 og 4, Bergen Kunsthall og Festplassen.  
– Vi inviterer publikum til å flytte seg rundt sammen med oss, fra sted til sted og fra konsert til konsert, og bli med på en musikalsk reise, sier Tine Rude.   

«I sin nye fremføring bytter dansere og musikere plass, gitarer og trommer blander seg med føtter og stemmer»

Under årets Konsertsirkus! vil barna få et musikalsk møte med den bergensbaserte kvartetten Tanzmacher, en kvartett som bryter ned grenser for å finne helt nye måter å spille på. I sin nye fremføring bytter dansere og musikere plass, gitarer og trommer blander seg med føtter og stemmer. Det blir også konsert med BIT20, som sammen med elever fra Krohnengen skole, fremfører sitt helt nye og ordløse eventyr «DEN ............. SKOGEN».

– Barn og foreldre får under Konsertsirkus! møte musikere og utøvere som også er oppført i festivalprogrammet ellers, forklarer Tine Rude. For Borealis gjør ingen forskjell på sitt publikum. 

– Samtidig er det viktig å minne om at konsertene på familiearrangementet er kortere og går flere ganger, slik at det skal være plass til alle i løpet av dagen, fortsetter daglig leder. 

Borealis inviterer til en festivaldag som byr på lek, undring og utforskning i rom som inkluderer aller aldre. Her kan barna gå fritt rundt som de vil og fange opp lyden av eksperimentell musikk. Fra vinduene har de orkesterplass til heisekranene som under Borealis forvandles til levende musikkinstrumenter.

– I tillegg til konserter, blir det også Konsertsirkuskafé! og morsomme aktiviteter, som tegneverksted og lydworkshop som er relatert til heisekraner, forteller Tine Rude.

Og etterpå kan du gå ut og hilse på en vaskekte heisekranfører.

 
Billedtekst: Heisekransymfoni. På søndagen kan du oppleve heisekransymfonien, «Papillion and The Dancing Cranes», til den amerikanske komponisten Natacha Diels på Festplassen kl. 19. Foto: Ben Speck. 

Andre Artikler