Akvariet_66_04 - 20X28.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen – Bergen nr. 66/2016

Vinterstemning på Akvariet

Om vinteren er det en spesiell stemning på Akvariet i Bergen. Det er lavsesong, stille og rolig og du får nærkontakt med dyrene.

Billedserien: Tove K. BreisteinDen blå timen. Det blålige vinterlyset reflekteres i bassenget og gir egen farge og vinterstemning på Akvariet. Vinteren på Akvariet er helt spesiell. Det er tiden for å få øyekontakt. 


Få Akvariet helt for deg selv. På vinterstid er det lavsesong, færre besøkende og god utsikt. Da er det tiden for å få nærkontakt med pingvinene. Pingvinene er selve symbolet for Akvariet i Bergen, men de har over 60 små og store akvarier, hvor du kan du bli bedre kjent med torsken, makrellen og de andre fiskeartene våre som bor i havet langs norskekysten.


Pingvinene på Akvariet fores kl. 14 i vintersesongen. Møt dyrene så ofte du vil. Årskort på Akvariet koster 300,- for barn/500,- for voksne. Foreldrekort kr. 750 (= to voksne pr. kort).


Selen Selma har ikke vært så lenge på Akvariet, og er helt alene i bassenget. Mange barn som besøker Akvariet lurer på om hun er ensom. Selma er visstnok bare litt sjenert, og snart får hun selskap i vannet. 


På vinterstid er det tid for treningsøkter. Da må de unge og uerfarne selene trene seg til turistsesongen, mens de eldre får slappe av. Hver dag i vinterhalvåret er det sjøløveshow kl. 12, mens den faste treningsøkten skjer kl. 15.

 

 

Andre Artikler