Turist i egen by_66_Munch kulturhelg.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen – Bergen nr. 66/2016

Turist i egen by!

Hvor mange søndager har jeg ikke sittet ved kjøkkenbordet og tenkt, hva skal vi finne på sammen med barna i dag?

Tekst: Anita Nybø, tobarnsmor, direktør ved Fløibanen og turist i egen by

Nytt år, nye muligheter. Nedbørsrekorden er lagt bak oss, og vi ser nye muligheter for det kommende året! Da jeg har en mann som jobber svært mange av årets søndager, må vi være litt kreative slik at søndagsturen blir litt variert. Det kan bli mye om og om igjen, det samme og det kjente. Jeg vet at jeg ikke er alene om den følelsen, og derfor vil jeg dele nyttårsforsettet jeg har med mine barn. I år har vi bestemt oss for å utforske Bergen enda mer, vi skal leke turist i egen by. Vi skal gjøre mange og gøye ting – og vi skal gjøre som turistene; lete frem steder vi enda ikke har besøkt og finne de bortgjemte perlene.

Vi skal gjøre mange og gøye ting – og vi skal gjøre som turistene; lete frem steder vi enda ikke har besøkt og finne de bort­gjemte perlene 

Først på kalender står et besøk på KODE. Vi kler på oss de tykkeste jakkene og hiver oss på bussen til byen. Det er jo også en hyggelig ting å gjøre, sier barna, å ta bussen til byen og se på alle de andre som er på tur. 

Jeg får en eget guidet tur av 12-åringen som nettopp har hatt om Munch på skolen, og vi surfer gjennom bildene i lykkerus 

Under rusleturen gjennom byen stopper vi opp ved Xylofonene i Byparken. Xylofonene står der helt alene og gir rom for utfoldelse i musikkens verden. Klokken tikker og nærmer seg tolv, da åpner KustLab for barna ved KODE, og vi må være på plass slik at vi får plass ved verkstedsbordene. 

I dag skal vi lage kort med vintermotiv. Et 3D vinterbilde. Ingen ting er vel kjekkere enn når alt er lagt til rette for en kreativ stund. Den hyggelige betjeningen på museet forteller at KunstLab faktisk er åpen hver eneste dag i KODEs åpningstid.

Vi beslutter oss for et besøk i Munch-utstillingen og kjøper et aktivitetshefte i resepsjonen. For en åpenbaring av skatter! Jeg får en eget guidet tur av 12-åringen som nettopp har hatt om Munch på skolen, og vi surfer gjennom bildene i lykkerus – tenk at noe så vakkert ligger rett for våre føtter og så tilgjengelig. Fra min 9-åring kommer det underveis en rekke spørsmål om vår gode venn Edvard Munch. Takk for aktivitetsheftet som gav så mange fine observasjoner! Turist i egen by er å anbefale, og ikke minst er besøk på KODE – her opplever du en unik formidling av våre vakre skatter. 

Andre Artikler