BiB64_Spisetips_Amalies Hage.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen – Bergen nr. 64/2015. Oppdatert januar 2019.

Topp 5 trillekaféer i Bergen

Lyst på et kafébesøk sammen med babyen din? Her får du byens fem beste kaféer for småbarn og barnevogn.

Mamma- og pappapermisjonen er en fin tid til å gå på kafé.

I de første månedene med baby foretrekker foreldrene gjerne trygge og forutsigbare omgivelser med kort vei til stellerom, god plass og høy toleranse for barnebråk. Etterhvert som bæsjerutinene til minstemann blir mer forutsigbare og ammingen eller flaskematingen sitter som den skal, er det ikke lenger like viktig med gode stellemuligheter og fredelige ammekroker. Da vil dere kanskje søke etter litt variasjon og spenning i kafévalg og meny. Her har vi valgt noen alternativer for alle.

For 0–3 måneder:

KJØPESENTRE: Galleriet, Bergen Storsenter, Sundt, Oasen, Lagunen, Åsane Senter, Sletten Senter, Vestkanten, Kløverhuset
Åpningstider: Varierer litt, de fleste fra 10–21.
Beliggenhet: God
Plass til barnevogn: God
Stellemuligheter: Ja
Barnevennlig: Ja
Barnestoler: Ja

En formiddag midt i uken er kjøpesentre befriende rolige steder med god plass på parkeringsplassen, lite kø i butikkene, og stort sett bare pensjonister på kaféene. I den første tiden med baby, er det knapt noe bedre sted å være. Det er heiser og rullebånd, brede korridorer, og store, nesten luksuriøse stellerom. For trilleungene er det masse rolige lyder, farger og folk å kikke på. De fleste kjøpesentrene har stort sett de samme helt greie kjedekaféne, og selv om man kommer med hele barselgruppen er det som regel rikelig med pIass. Det beste kjøpesenteret vil alltid være det som ligger den korteste gåturen, raskeste bussturen eller den enkleste kjøreturen unna. 

For 3–6 måneder:

SMAKVERKET 
Adresse: Rasmus Meyers allé 3
Åpningstider: 11–17 alle dager
Beliggenhet: God
Plass til barnevogn: God
Stellemuligheter: Stellebord på handikaptoalett
Barnevennlig: Ja
Barnestoler: Ja


Smakverket har lenge vært en favoritt-trillekafé i Bergen – og det er alltid masse barnevogner her. Her er god plass og en skjermet avdeling mot Lars Hillesgate hvis man vil ha ammero. Det kan imidlertid bli noe trangt akkurat rundt lunsjtider. Smakverket tilbyr gode lunsjretter. Stellerom på handikaptoalettet. Smakverket ligger i tilknytning til Stenersensamlingen, og en stopp i museumsbutikken anbefales.

AMALIES HAGE
Bergen Offentlige Bibliotek, Strømgaten 6
Åpningstider: Samme som biblioteket.: Man–fre: 8.30–23. Lørdag: 10-23. Søndag: 12–16.30. 
Beliggenhet: God
Plass til barnevogn: God
Stellemuligheter: Stellebord på bibliotekets handikaptoalet.
Barnevennlig: Ja
Barnestoler: JaTrappefri inngang og god plass innenfor inngangen, gjør dette til en barnevennlig kafe. Ved godt vær, også fin uteplass. Her kan man få lunsjretter og småkaker. Bibliotekets storformatbøker står i kaféen, så hvis ungen sover er det bare å plukke ut en bok og slappe av. Barneavdelingen ligger rett rundt hjørnet, så dette stedet har virkelig potensiale til å bli en familiefavoritt.

Fra 6 måneder:

Kaf Kafe Bryggen
Jacobsfjorden 4
Mandag–søndag: 11–17. NB! Stengt i januar 2019. 
Beliggenhet: God
Plass til barnevogn: Trangt inne, men god plass ute.
Stellemuligheter: Dårlige. Stellemuligheter på toalett i 2 etg .  
Barnevennlig: Ja
Barnestoler: NeiBryggen er ikke bare for turister, og inne i Jacobsfjorden ligger en fin liten kafé, Kan Kafe. Kanskje litt i trangeste laget hvis man er flere barnevogner, men her er det nesten enda koseligere å sitte ute. Omgitt av Bryggens trange passasjer og svalganger kan man finne roen i det gamle hjertet til Hansabyen Bergen. Her kan ungen få krype eller stavre seg avgårde på plankegulvet, og for de enda større barna er dette et spennende historisk landskap med god boltreplass. Billig kaffe og god atmosfære, men ikke stedet for lunsjsultne da utvalget ikke er stort. 


GODT BRØD CHRISTIE
Muséplass 3, Nygårdshøyden 
www.godtbrod.no
Beliggenhet: God
Plass til barnevogn: God plass til barnevogn
Stellemuligheter: Ikke egne stellerom, men romslige toaletter i underetasjen med gode stellemuligheter.
Barnevennlig: Ja, god plass og vennlig betjening.
Barnestoler: Ja

Mange barnefamilier har fått Godt Brød som stamkafe. Ikke uten grunn. Her er peis, romslig lokale, høyt til taket, vennlig betjening og god hvetebakst og godt utvalg i lunsjretter. Kafeen åpner allerede kl. 7.30. Når været tillater det, kan man sitte ute og nyte utsikten over Musehagen. Hvor kan man kombinerer både god kaffe og opplevelser i en botanisk hage? 

Saken er skrevet med utgangspunkt i Bent Sigmund Olsen sin artikkel «Topp 5 trillekafeer i Bergen»,  som stod på trykk i Barn i Byen nr.64/2015.  

  
Andre Artikler