Doktor proktor_66_Arild Von Feste og Simen Christophersen Olerud.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen nr. 66/2016

Superprompefest

Teaterhuset i Fyllingsdalen feirer seg selv med ellevill prompe­forestilling.

Tekst: Anders Skogrand Foto: Silje Bjordal Jo Nesbøs

«Doktor Proktors prompepulver» har gått sin seiersgang som bok og på film. Teaterversjonen har blitt spilt med stor suksess, blant annet på Nationalteateret og som turne med Riksteateret. Nå får endelig Bergen oppleve prompeeventyret på scenen.

Komplett tøys og moro 
– Vi syntes dette var en perfekt måte å starte vårt jubileumsår på, sier teatersjef Jørn Kvist. Han lover et stykke proppet med komplett tøys og moro. Samtidig er det er et budskap bakenfor om det å være annerledes. At det er viktig å finne sin plass og å høre til. Vi har hatt et veldig morsomt samarbeid med Vil Vite, som har lært oss hva vi skal blande for at det virkelig skal flomme og syde og ryke og smelle!

Eksentrisk nabo 
Med brak og begeistring oppdager de to outsiderne Lise og Bulle at den eksentriske naboen deres Doktor Proktor har funnet opp et superkraftig prompepulver. Prompepulveret skaper masse trøbbel, ellevill moro og halsbrekkende eventyr. Det skjer en del spektakulære ting underveis, som at noen blir slukt av en enorm anakonda, eller blir slengt høyt, høyt til værs.

Enmannsorkesters lydshow 
– Vi «faker» rett foran nesen på folk, sier teatersjefen.

– Når noen skal fly, slenger vi dukker høyt til værs. Men eksperimentene på scenen er ekte. Vi har hatt et veldig morsomt samarbeid med Vil Vite, som har lært oss hva vi skal blande for at det virkelig skal flomme og syde og ryke og smelle! Jørn Kvist synes det er stilig at et enmannsorkester lager alle lydene i stykket.

– Vanligvis er alle lyder spilt inn på boks, denne gangen har vi en profesjonell trompetist på scenen som står for all musikk og lyd – og hver eneste promp!


Andre Artikler