Spilltips 66_peggle2_1 copy.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen – Kristiansand nr. 2/2015

Peggle 2 – for moro skyld

Om du husker kronespill-maskinene og flipperspill på kaféen på 80-tallet, kjenner du deg sikkert fort igjen i Peggle 2.

Barn og unge vil nok fascineres av den tegneserielignende og lekne presentasjonen og utformingen av spillet. Det er faktisk like gøy å se på som å spille selv, og spenningen i å se hvor kulen tar veien er til å ta og føle på. Men spillet har også dybde for de litt eldre eller drevne.

Målet er i hovedsak å skyte ut en kule som deretter spretter vegg-i-mellom og forhåpentlig treffer noen av de blå eller oransje brikkene på banen. Det overordnede målet er å fjerne hver brikke ved å treffe dem med kulen. På bunnen har du en slags bøtte hvor du kan fange kulen før den faller ut av skjermen. Klarer du å fange den får du lov til å skyte på nye med samme kule, hvis ikke må du bruke en ny.

Utover dette er det mange spilleregler som gir deg bonuser, ofte med tilfeldig flaks først, kanskje etterhvert med dyktig og trent treffsikkerhet. En perfekt avslutning feires i spillet med et fyrverkeri av effekter og musikk som er like moro hver gang.

Gjennom spillet ledsages du av Peggle-mestrene. Disse artige figurene har alle egne egenskaper som de bruker til å hjelpe deg gjennom spillet på forskjellige måter. Spiller man med en valgt Peggle-mester som mentor, får du en rekke baner å spille på som er spesielt beregnet på deres evner, mens de heier deg videre fra sidelinjen. For eksempel kan trollet Jeffrey midlertidig gjøre kulen din til en kjempestein som raser gjennom brikkene.

Har du først prøvd en runde blir det garantert flere!

Spillet har lite språk, men hva man skal gjøre forstår man etter et par runder med prøving og feiling. Og har du først prøvd en runde blir det garantert flere!

Spillet er produsert av Popcap Games, som er ett av favorittspillmakerne mine, nettopp for de lager spillene sine på en slik måte at de tilbyr en avslappet opplevelse. Bare for moro skyld. Du kan utfordre deg selv ved å prøve å få til de heftigste trick-shots og poeng-bonuser.

Svært mange baner og spill-modus holder lenge, men dette er også et spill som kan nytes i korte omganger.

Ordet som best beskriver spillet er sjarm. Bilde, lyd, musikk og animasjon er svært bra og vil glede alle som både spiller og ser på.

Spillet har vært tilgjengelig på både Xbox 360 og Xbox One allerede en stund, og kommer til PlayStation 4 i oktober 2015. I tillegg til hovedspillet finnes det også utvidelsespakker, som gir deg tilgang til nye Peggle-mestere og enda flere baner og prøvelser.

Peggle 2 er et spill som kan anbefales til nesten hele familien.

 

 

 

 
 

Andre Artikler