Kunstlab_63_berge_3_70x46_69.jpg
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen – Bergen nr. 63/2015

Drømmetilstander på Kunstlab

Med «Drømmedryss» inviterer KunstLab til nye undrende kunstopplevelser.

Tekst: Siri Breistein Foto: Katrin Berge, fra boken «Dyrebar»

Gjennom møte med bildebokillustrasjoner utforskes gode, absurde, rare og mørke drømmer – i lysvåken tilstand.

– Utstillingen viser en verden fylt av drømmer. Det er en lekende, undrende, vakker og litt skummel utstilling, avslører Mayra Elena Henriquez, formidlingskonsulent og en av kuratorene til «Drømmedryss»-utstillingen på KunstLab – Norges første kunstmuseum for barn.

«Drømmedryss» tar utgangspunkt i samtidsillustrasjoner fra norske bildebøker. I utstillingsrommet går illustrasjonene i dialog med kunstobjekter fra museets samlinger og andre kunstinstallasjoner.

– Illustrasjonene vises her i andre formater enn det som er vanlig for en bildebok. Noen av illustrasjonene er opprinnelig skapt med fargeblyanter mens andre er blitt produsert på digitalt vis. Illustratør Øyvind Torseter bidrar med en papirinstallasjon. På den måten får barna møte ulike illustratører og oppleve et dryss av ulike teknikker, uttrykk og variasjoner, forteller Mayra.

«Barn leser jo bilder før de kan lese tekst.»

Flere av illustrasjonene visualiserer de underligste drømmer, som her blir til kunst på veggen. 

– Barnebokillustrasjonen er barnas første møte med kunst. Barn leser jo bilder før de kan lese tekst, understreker Mayra, som håper at utstillingen også trigger voksnes drømmer og fantasi. For «Drømmedryss» er for alle aldre.


Andre Artikler