image2.jpeg
18. oktober 2023

Juniorreporter på Naturhistorisk museum: Dyr med rare navn

I høstferien var jeg(11), storesøster Shania(13), og lillesøster Sherina(7) på naturhistorisk museum i Bergen for å lære om, og prøve oss på å lage dyr med rare navn. For eksempel fikk vi høre om dyr som Pungdjevel, Uglefroskemunn, Villsvinfisk og flere.

Det var mange barn der, og de var veldig fokusert. Jeg ville lage en pungdjevel, men det var meningen at vi skulle forestille oss hvordan dyret så ut. Jeg laget en pungdjevel, så jeg tenkte bare at vi skulle lage en mus med djevelhorn.

     

Shania og Sherina lagde uglefroskemunn, og ble inspirert av de andre barna sine mesterverk. Shania syntes det var et rart navn og tenkte hvordan ser dette ut? Hun tenkte å lage en ugle med froskemunn og froskebein!

 

Vi endte opp med mange rare og morsomme figurer!  Etter du hadde laget det  fikk du se hvordan dyrene faktisk så ut, og det vi laget var helt ulikt. Det var veldig gøy, men krevende fordi plast-øynene falt av hele tiden . 

Men hvorfor heter Pungdjevelen en pungdjevel? På engelsk heter den Tasmanian devil . Den ser jo ikke ut som en djevel! 

Vel, jeg spurte de som jobbet  der og de sa at pungdjevelen er veldig hissig og liker å slåss så det er sikkert derfor den har et så rart navn! Så de rare navnene er ikke for hvordan dyrene ser ut, men hvordan de oppfører seg, og formen på kroppen.

Vi fikk lære veldig mye og det var en stor opplevelse som vi kommer til å huske. Dette passer veldig godt til de som ikke har noe å gjøre i høstferien og liker å være kreative. De som jobber der er også veldig snille og hjelpsomme ! Takk Barn i Byen for enda en morsom og gøy opplevelse!

 

Andre Artikler