BMF_Godfisk_Alle_Deltakere_2023_Haara_187A1588_24.jpg
30. september 2023

Juniorreporter på eventyr: God Fisk Familien

Under Bergen Matfestival i september kåres den årlige God Fisk familien. I år var det en av Barn i Byens juniorreportere og hennes familie som vant konkuransen om å lage byens beste fiskemåltid. Tilde har skrevet om sin opplevelse.

Tekst: Tilde Sandnes Thomesen

Foto: Privat, Matarena AS / Øystein Haara

 

Det var sommerferie, og vi satt på toget på vei til hytten. Vi kjedet oss og mamma så på programmet til Bergen Matfestival. Der sto det om en konkurranse som het GodFisk familien. 

 

- Tenk så gøy å være med på det da, kanskje du og pappa skulle meldt dere på, sa mamma. 

 

I God Fisk-konkurransen konkurrerer tre familier om å lage den beste sjømatretten, med hjelp av en profesjonell kokk. Finalen er på en stor scene midt på Festplassen, under Bergen Matfestival. Matretten må lages på scenen foran masse publikum og en jury. Førstepremien var 10.000 kr! Jeg tvilte litt på at pappa hadde lyst, men vi ringte og spurte med en gang vi kom frem. Pappa sa ja, men jeg tror ikke helt han visste hva han sa ja til. Jeg dro frem mobilen og filmet en søknadsvideo hvor jeg forklarte at vi digget å lage mat sammen i familien vår og at vi hadde kjempe lyst å være med!

 

2 dager senere ringte de fra matfestivalen.

Kort tid senere stod det masse mennesker utenfor døren vår hjemme. Kamerafolk, kjendiskokk, journalist og flere fra matfestivalen. De skulle lage promovideo og la Adam Bjerck, mentoren vår, prøve å hjelpe oss med fiskesuppen vi skulle lage til konkurransen: En spicy fiskesuppe med rød karri. Denne suppen valgte jeg fordi den er min favorittsuppe, helt siden jeg var bitteliten. Suppen ble god og godkjent av Adam.

 

Tre uker senere stod vi klar på Festplassen sammen med to andre familier som skulle være med. Onkel Stian var nå en del av Team Thomesen. Når han fikk høre om konkurransen hadde han også kjempelyst å bli med!

Før konkurransen hadde mange av vennene mine vært nysgjerrige og sagt at de ville komme og heie på oss. Jeg trodde liksom ikke helt på det, men nå var de også her, men heiarop og plakater. Det var en svær scene, med konferansier, jury og alt sammen, midt på Festplassen. Litt skummelt, men mest veldig gøy. Nå gjaldt det bare å konsentrere seg om det viktigste: Lage suppen vår best mulig. Det funket, og vi vant. Hele premien på 10000 kroner! 

 

Det føltes helt fantastisk å vinne! Kjempestas og jeg var så stolt av meg selv og familien min.

Alle var enige om at premien måtte spises opp på best mulig måte. Jeg elsker sushi og noen av verdens beste sushikokker har nettopp begynt å jobbe på en restaurant i Bergen: Bare. Bare hadde Michelin-stjerne i tre år, men nå holder de på å lage nytt konsept, og må vurderes på nytt. Kanskje den kommer igjen!

 

Det var min aller første gang på skikkelig fancy restaurant. Vi fikk smake masse rare, gode smaker. Ål, hval, wagyu biff, østers, reker. Jeg synes ikke alt var like godt, men det var gøy likevel - jeg er kanskje ikke så kresen som jeg trodde jeg var. Og så fikk jeg drikke så mange alkoholfrie mocktails jeg ville. Tror det ble syv stykker til slutt. Det ble en litt sein skolekveld, men så verdt å være litt trøtt neste morgen. Nå er jeg enda mer sikker på at mat er gøy å både lage og spise.

 

Vi har fått være med på en opplevelse jeg kommer til å huske lenge, jeg vet nesten ikke hva som var gøyest, opplevelsen eller premien!

 

Andre Artikler