DSC07715_25.jpg
26. september 2023

Junior-anmelding: Gangsterbestemor med Fyllingsdalen Teater

Bestemoren til Ben er dødskjedelig! Helt til han finner ut den store hemmeligheten hennes. For det viser seg at hun ikke bare er en kålspisende gråhåret gammel rosin. Men rett og slett en godhjertet gangster - altså en skurk! Hun elsker å stjele juveler og gå under kallenavnet hennes den svarte katten Teaterstykke er basert på boken Gangster-bestemor av David Walliams, han er kjent for sin humor som går utover de voksne og han er alltid på lag med barn.

Tekst: Åsa Juuhl Myrbråten (9)

Hanne Mellingen spiller den gærne bestemoren. Hun er en veldig god skuespiller med futt. Patrick Peschina som spiller barnet Ben, og han har en stor interesse for rørlegging av alle ting. Ben var veldig god til å rappe. Ben hater å danse, men foreldrene hans elsker det. Så fredag kveld er Ben alltid hos bestemoren for foreldrene sier fredag kveld er dansekveld og alle rundt han elsker å danse - derfor er det mange morsomme danser i denne forestillingen.

Det så ut som skuespillerne har jobbet hardt og jeg synes bestemoren var ekstra morsom for den rollen hadde mye humor og sprø påfunn. Jeg synes det var underholdende fordi det var veldig mye som skjedde og de halte ut spenningen helt til siste slutt.  

 

Jeg hadde med en venn på 9 år, og lillebroren min hadde med en klassekamerat på 6 år og alle likte det veldig godt - selv om det er tre år mellom oss. Det var et bra stykke fordi det var masse dans og sang. Ben var en veldig god skuespiller fordi han klarte å leve seg inn i rollen og han snakket høyt og tydelig.

Gangster-bestemor er en gøy forestilling fordi det er masse fis med for de mindre ungene og masse spenning for de litt eldre. De fjerter så mye på scenen at jeg føler jeg lukter det opp i salen på femte rad. Jeg pleier egentlig å se alt av barneteater i Bergen og dette stykket var skikkelig bra!

Kanskje du burde besøke din egen bestemor og sjekke om hun har noen store, skumle og elleville hemmeligheter.

PS: Lillebroren min roper og maser i bakgrunnen her at han synes stykket var minst terningkast fem eller seks, og vil at jeg skal skrive det.

 

Andre Artikler