unspecified-4.jpeg
01. juli 2020

Havbyen er åpnet

Statsministeren og elever fra Rolland skole åpnet den nye opplevelsen, «Opprag havet», på VilVite.

Foto: Tor Farstad

VilVite fyller 10 år og den nye interaktive opplevelsen «Oppdrag Havbyen» innleder jubileumsåret. Statsminister Erna Solberg hjalp til å sette seil, sammen med elever fra Rolland skole, og etterpå fikk alle være kaptein på et seilas  inn i en virtuell havby. 

Alle vi som bor her i vest har et forhold til havet. Havet kan være både vakkert og dramatisk. Stille og voldsomt. For noen av oss er det en transportvei eller arbeidsplass, for andre igjen er det forbundet med ferie og frisk seilas. For mange er havet et sted for nærings- og ressursutvikling. 


Foto: Elever fra Rolland skole fikk være med da VilVite åpnet «Havbyen». 

«Oppdrag Havbyen» er en simulator som lar deg utforske havets mange muligheter for næringsvirksomhet. Du styrer en hurtiggående båt med passasjerer rundt i en virtuell «havby» til moderne fartøy, oppdrettsanlegg, havgående drivhus, forskningsstasjon, en ferieby på en ombygd plattform og enda flere ‘stasjoner’. Her blir du kjent med ulike muligheter for utnytting og foredling av havets ressurser ved bruk av teknologi. Kanskje får du nye ideer til hvordan vi kan utnytte havet som ressurs. 

«Havbyen» er en permanent installasjon. 

Andre Artikler