TBR_saturday_48.jpg
22. mars 2022

3 ting du kan gjøre på Borealis

Har du skikkelig åpne ører? Vidåpne som en gapende flodhest? Da er denne festivalen er noe for deg!

TEKST: Irem Müftüoglu FOTO: Thor Brødreskift

Ikke alle lager musikk som høres ut som Knudsen & Ludvigsen eller TIX. Noen liker å eksperimentere med lydene og riste frem musikk og melodier som er litt skeive, morsomme, kule, bråkete, søte, stille eller bøllete. Musikk som trenger ekstra åpne ører og et hode fullt av fantasi! Borealis er en festival som er ekstra glad i lyd og musikk som overrasker oss!


Her er 3 tips til ting du kan ta med ørene dine på under Borealis:

1: Resonating Nordnes – en halvøy full av musikk

I løpet av én dag skal Nordnes fylles til randen av lyder og vibrasjoner fra alle kanter – i lufta, sjøen, husene og parken. På Nordnes Sjøbad kan du danse i det varme bassenget mens du er på konsert med Niilas, du kan se film om den helt spesielle landsbyen Green Bank i USA, du kan lytte til musikk skrevet for radio i Nordnesparken som handler om urfolks rettigheter, slenge rundt og lete etter musikk i luften gjennom utlånte FM-radioer, og stoppe innom de små galleriene på Nordnes med musikk og innslag fra lokale kunstnere. På dagen vil det være kart, radioutlån, matsalg og info­punkter. Ta med mammsen, pappsen eller besten på en skikkelig lydrunde!
Når: Søndag 20. mars kl. 11–16. Nordnes

2: ICI (fransk)/HER (norsk) – en spennende dag på Kulturhuset i Bergen

Soundinitiative er en gjeng med kreative musikere fra Frankrike som kommer til Bergen under Borealis. De elsker å tilpasse forestillingene sine til den plassen de er på. Under Borealis tar de over rommene i det splitter nye Kulturhuset i Bergen, og fyller huset med alle slags spillopper og lydeksperiment. Du kan blant annet høre et stykke inspirert av gartnerfuglen, som lager rede av søppel! Kom og møt de franske musikerne og la dem guide deg gjennom Kulturhuset med musikken sin! P.S.: Trenger du en pause, er det bare å ta en tur i kaféen.
Når: Søndag 20. mars kl. 11–13, 14.30–16.30 og 18–20. Kulturhuset i Bergen

3: The Waves – en oppdagelsesreise gjennom lyd

I en gammel villa i Sandviken skal musiker og instrumentbygger Espen Sommer Eide fylle hvert rom med lydskygger fra andre tider, og usynlige møbler fra glemte beboere. The Waves er en lydinstallasjon, og du kan vandre fritt fra rom til rom og høre rytmer, melodier, og stemmer som kommer fra ulike retninger som i en slags eventyrlig speilsal. Bli med og utforsk rommene i Christinegaard Hovedgaard gjennom mystiske, syngende og eventyrlige lyder.
Når: 16.–20. mars. Åpningstider: Ons 14–18, tors og fre 12–20, lør og søn 10–20. Christinegaard Hovedgaard

Billetter og mer informasjon på: borealisfestival.no

Andre Artikler