caroline-hernandez-TMpQ5R9mbOc-unsplash.jpg
01. juli 2020

Tre fine familiepodder

Løsningen på hva du skal gjøre når toårigen slår seg vrang i en sølepytt, når tiåringen bare vil game og når fireåringen bare spør og spør og spør.

Foreldrekoden

Psykolig og familieterapeut Hedvig Montgomery forteller, i samtale med Aftenposten-journalist Bjørn Egil Halvorsen, om hvordan vi som foreldre og omsorgspersoner kan forholde oss til alt fra trass, søvn og surmuling til dataspill, selvfølelse og (manglende) søskenkjærlighet – uten å ødelegge det verdifulle båndet til barna. Foreldrekoden er kjærlig veiledning av rådville eller undrende foreldre, og kommer med konkrete tips til hvordan å takle utfordringer i familiehverdagen. 

 

Foreldrerådet

Hvordan kan man som familie leve mer miljøvennlig? Hvordan skal du som forelder forholde deg til at barnet ditt er overvektig? Og hva kan man gjøre med nattskrekk? I Foreldrerådet utforsker journalist og mor Thea Klingenberg en rekke emner knyttet til småbarns- og foreldrelivet sammen med ekspertene på området. 

 

Fortell meg om! – For nysgjerrige barn

Hvorfor drepte Hitler seg selv? Hvorfor er sola i midten? Hvorfor kan en baby komme ut av tissen til mammaen sin? Hvorfor får vi hikke? Blir det mange spørsmål i løpet av en dag? Da kan løsningen for et susete foreldrehode som samtidig må planlegge middag, vaske klær og prosessere et møte fra jobb være å overlate forklaringsansvaret til noen som kan det. I Fortell meg om! har Tina Eide fått hjelp av Deichmanske bibliotek i Oslo til å finne skikkelige svar på det barna lurer på. 

 

 

Andre Artikler