01. juli 2020

Telting og bading i byfjellene

Vil du kjenne fjelluft i nesen, overnatte med orkesterplass til solnedgang og soloppgang, eller ta et avkjølende bad med utsikt til byen? Vi forteller deg hvor i byfjellene du har lov til å telte og bade.

Hovedregelen i byfjellene er at telting og bading kun er tillat utenfor nedbørsfeltet. Dette er i seg selv en noe vag regel, men gir mening om du tar en kikk på kartet over byfjellene, som du finner i det nederste vedlegget på kommunens side. Her er nedbørsfeltet innrammet i rødt. 

På Fløyen er det imidlertid forbudt å telte. Unntaket er på Fløysletten og ved Skomakerdiket, hvor du kan få tillatelse til å telte om du på forhånd søker kommunen. Oppgi "annet formål" i valg av hva søknaden gjelder. 

Badevann som ligger utenfor nedbørsfeltet, og som du trygt kan slenge deg uti er Kråvatn, Borgastemma, Øvstegjelsvatnet, Lægdetjern, Langatjern, Nubbevatnet, Skomakerdiket, Revurtjern, Munkebotsvatnet, Langevatnet og Storevatnet. Oversikt over vannene finner du på kommunens nettside, og er lette å søke opp i Google Maps

 

Godt bad og god natt! 

 

Andre Artikler