
Smaksverkstedets asiatiske fiskekaker
Fiskekaker kan smakssettes på mange ulike måter. Denne oppskriften gir en asiatisk smak, servert med ris, spicy agurksalat og en mild mangodressing til.
Tidsbruk: 60 min.
Porsjoner: 2-3
Ingredienser fiskekaker:
-
350 gram fiskefilet, f.eks. laks, torsk eller sei
-
2 ss potetmel eller maizena
-
½ lime
-
1 bit ingefær
-
1 chili
-
1 potte frisk koriander
-
2 hvitløksfedd
-
En stilk vårløk
-
Sesamfrø
-
Salt og pepper
-
2 ss rød currypaste
-
Spisskummen
-
Fullkornsris
Ingredienser agurksalat:
-
1 agurk
-
1 chili
-
1 bit ingefær
-
1 stilk vårløk
-
Salt og pepper
-
1 ss riseddik eller en annen type klar eddik, eller lime.
Ingredienser mangodressing:
-
1 stor, moden mango
-
1 boks rømme eller creme fraiche
-
½ lime.
Fremgangsmåte fiskekaker:
-
Start med å koke ris. Følg anvisningene på pakken.
-
Finhakk fiskefileten. Bruk et eget, rent skjærebrett når du skjærer rå fisk.
-
Vask skjærebrett og kniv og hakk hvitløk, løk, chili, vårløk og ingefær i små biter.
-
Bland sammen med fisken i en bolle og krydre med valgfritt krydder, for eksempel spisskummen, koriander, chili, litt currypaste, salt og pepper.
-
Skvis saften av en halv lime, og bland inn 2 ss maizena eller potetmel.
-
Varm en stekepanne til middels sterk varme, form små, flate kaker av fiskemassen. Dryss eventuelt over litt sesamfrø og stek i olje, et par minutter på hver side.
Fremgangsmåte agurksalat:
-
Kutt agurk i terninger
-
Finhakk resten av ingrediensene
-
Bland sammen og smak til med salt og pepper, eddik eller limesaft.
Fremgangsmåte mangodressing:
-
Del og finhakk litt mango.
-
Bland sammen med rømme
-
Smak til med limesaft.
Servér fiskekakene med agurksalat, mangodressing og fullkornsris.
Velbekomme!