Skjermbilde 2020-05-15 kl. 14.21.35.png
01. juli 2020

5 tips til en gøy 17. mai!

En værmelding som sier pøsregn, avlyst prosesjon og drømmen om drøssevis av russekort i vasken. 17. mai blir det uansett! Her er våre fem tips til en feiende flott nasjonaldag:

 

1. Dagen før dagen: 17. mai-vorspiel med Adele Duus

Fra Litteraturhuset i Bergen strømmer fortellingen om «Farmors kongehus» 16. mai kl. 13-13.30. Adele Duus forteller om når selveste kong Olav kom på besøk til besteforeldrene hennes på Voss, og om alt det rare som skjedde da. Lenke til fortellerstunden finner du på Litteraturhuset i Bergen sine hjemmesider

 

2. 17. mai-fest i ditt eget nabolag

Det blir gjerne ikke mulig å samles i en myldrende folkemasse for å fløyte på prosesjonen i byen, men er du litt oppmerksom kan du få med deg et tog av festkledde veteranbiler, musikk og buekorpstrommer i din egen bydel! Hele syv kortesjer vil dekke store deler av Bergen to ganger i løpet av dagen. Formiddagsrunden kjører kl. 10.30-13 og ettermiddagsrunden kjører kl. 17-20.30. Detaljerte kart over hvor du kan oppleve toget finner du her

 

3. Lekefestival i din egen gate

Mens du venter på at pølsen skal synke og gi plass til en til, kan du få med deg naboer, tanter og gubber på en runde med klassiske 17. mai-leker. Sekkeløp, potetløp-stafett og tautrekking er klassikere, og limbo og det å treffe med ball i en bøtte, eller på en pyramide med blikkbokser, er andre avstandsvennlige grener som kan vekke konkurranseinstinktet hos enhver. 

 

4. Slå isrekorden! 

Det å kunne tilbringe hele dagen i umiddelbar nærhet til egen fryseboks er en gave til alle barn som tenker å slå sin egen isrekord. Her gjelder det å tenke strategisk, og huske på at antall is man har plass til i magen kan mangedobles om man går for tynne saftis heller enn svære kroneis. 

 

5. La barna bestemme

Kanskje det blir nokså fint med en nasjonaldag uten det store rushet av avtaler, tidspunkt og navigering gjennom folkehavet i byen. Slapp av og ro ned, og la barna få feire dagen som de selv vil. Foretrekker de å gå med utslitte joggesko? So what? Vil de bruke hele dagen på å smelle knall? Helt topp. Og vil de være oppe til sent? Så er de kanskje så heldige at de får et glimt av fyrverkeriet som avslutter dagen kl. 23:15. 

 

Barn i Byen ønsker alle bergensbarn en skikkelig fin 17. mai! 

 

Hipp hipp HURRA!

 

 

Andre Artikler