DSC02590.jpg
18. juni 2024

Sommerskoler og kurs 2024

Til alle barn som skal være hjemme i Bergen i sommer finnes det mange spennende sommerskoler, kurs og turer man kan delta på. Her er noen av dem.

Dansefoto: Øyvind Johannessen

Sommerkurs dans

Bergen dansejenter (BDS) tilbyr sommerkurs på både begynner/litt øvet og øvet nivå.
Sommerkursene er åpen for alle! også for de som ikke er elever ved Bergen Dansesenter til vanlig!
Det gis danseklasser i hiphop, ballett, jazzdans og samtidsdans hver dag.

Tid: 24.–28.juni. Mandag–torsdag kl. 10.–14.40. Fredag kl. 10–15.30
Alder: 10–15 år
Sted: USF Verftet
Pris: Kr: 1 700,-. Aktivitetskortet til Bergen kommune kan benyttes. Send e-post til post@bergen-dansesenter.no.
Info & påmelding: bergen-dansesenter.no/sommerkurs-10-15-ar

BDS arrangerer også intensivkurs i dans for dem som er over 15 år.

Forskerfabrikken 

Deltakerne får en uke med både innendørs og utendørs aktiviteter, inkludert bygging av solkokere og romvesener, utforskning av elektromagnetisme og eksperimenter med mystiske jordprøver. I tillegg blir det ulike matteoppgaver gjennom lekende og varierte økter. Sommerskolen inkluderer eget forskerutstyr og kurshefte. Kursinnholdet fokuserer på miljø, bærekraft og teknologi. Gjennom praktiske aktiviteter, samarbeid og lekende læring styrkes barnas tenkeferdigheter og forståelse for vitenskapens rolle i fremtidige løsninger.

Sted: Paradis Skole og Bønes Skole
Dato: Oppstart 24. juni og 5. august. Man–fre Kl 9–15.
Pris: kr 2795
Alder: 4.–6. Trinn.
Påmelding: forskerfabrikken.no

Toppbilde: Forskerfabrikken

Gitarskole

Delta på gratis sommerskole hvor du får utforske klassisk gitar. Sommerskolen er åpen for barn i alle aldre og tilbyr daglige aktiviteter. Du vil lære grunnleggende gitarteknikker, delta i ensemble-spill, og utforske musikk gjennom workshops i temaer som Blues, Body-Percussion, og Notelære 101.

Sted: Åsane Kulturhus
Dato: 21.–25. juni fra 9.30 til 15
Pris: Gratis
Alder: Åpent for barn i alle aldre, passer for 10–16 år
Informasjon og påmelding: TAIGF.com

 

Bergen parkour - sommerkurs

Parkour handler om å være nysgjerrig og utforskende med kroppen i møte med landskapet du bor i. Det er mye teknikk i det, men vender alltid tilbake til spørsmål som «Kan jeg komme meg opp dit?» eller «Er det mulig å lande der?». Noen ganger går det, andre ganger må du komme tilbake og prøve en annen dag. I sommer arrangerer Bergen Parkour følgende kurs: 

Pris: 500kr for kursene og 300kr for høydetrening. Kurset i Olsvik er gratis.

Informasjon og påmelding: her 

Kontakt: bergen.parkour@gmail.com

 

Kode Sommercamp

Er du mellom 7 og 13 år og liker kunst og kreative aktiviteter? Bli med på oppdagelser i museets utstillinger, bli inspirert av musikk og utforsk byrommet med pensel og palett. I årets sommerleir er det ekstra fokus på kunst og musikk av urfolk fra ulike deler av verden.

Sted: Oppmøte er Kodes formidlingsverkstedet på Permanenten
Tid: Uke 26 og 27, mandag–fredag kl. 10–14
Alder: To aldersgrupper: 7–10 år og 10–13 år
Pris: 1050,-
Påmelding: kodebergen.no


Foto: Kode 

"Skrekk og Gru" Teaterkurs 

Vestlandske Teatersenter (VT) tilbyr “Skrekk og gru” sommerteaterkurs for barn mellom 9-11 år. 
Gjennom kurset vil barna få prøve seg som ulike karakterer igjennom lek og instruksjon, og det blir muligheter for både dans, sang og replikker, etter hva som passer best for den enkelte deltaker. Manus er nyskrevet for sommerkurset og vil gi en opplevelse av å stå på scenen i et skuespill, med karaktersminke, kostymer, koreografi og musikk
Sted: Cornerteateret på Møhlenpris 
Dato: Mandag 24. – fredag 27. juni Kl. 10.00 -14.00
Pris: Kr. 1.790 + Ticketco-avgift, Earlybird-pris t.o.m. 31. mai: Kr. 1.540 + Ticketco-avgift
Alder: 9-11 år
Påmelding og informasjon: Trykk her

Teaterlek for barn mellom 7-8 år

På dette teaterkurset vil deltakerne bli utfordret i nye spennende teaterøvelser og oppgaver knyttet til teaterfaget. Målet er å skape en trygg arena for utfoldelse, utforskning og samarbeid. Her vil barna få bruke fantasien, leke, bruke kropp og mimikk, finne frem til spennende karakterer og få prøve seg på dialoger og scenisk fremføring. Arrangert av den Vestlandske Teaterscenen. 
Sted: Cornerteateret på Møhlenpris
Dato: Mandag 24. – torsdag 27. juni Kl. 09.00–12.00
Pris: Kr. 1.490 + Ticketco-avgift, Earlybird-pris t.o.m. 31. mai: Kr. 1.250 + Ticketco-avgift
Alder: 7-8 år
Påmelding: Trykk her


Musikkleir AKKS

AKKS Bergen har musikkleir for ungdom på USF Verftet. Deltakerne vil lære å spille et nytt instrument gjennom en ukes kurs og avslutte med en jam session. Velg mellom gitar, vokal, piano, trommer eller bass. Ingen tidligere musikkerfaring er nødvendig. Leiren inkluderer også sosiale aktiviteter og flere workshops.

Sted: USF Verftet
Dato: 24.–28. juni, kl. 10–15
Pris: Gratis for medlemmer. 500 kr ellers.
Alder: 12–16 år
Påmelding og informasjon: akks.no/bergen


Matkurs

Bli med på Stene Matglede sitt matkurs for barn. Kurset er skreddersydd for å gi barna en praktisk og morsom innføring i matlaging. Deltakerne lærer å sanke mat, tilberede forskjellige retter, og får kunnskap om råvarer og ernæring fra en ekte kokk. Kursene legger vekt på matglede, og tilrettelegges etter kunnskap og erfaring hos deltakerne. Til avslutningsmåltidet får hver deltaker invitere en gjest.

Sted: Rogagaten 26
Dato: 24.–28. juni kl 10–14
Pris: kr 2500
Alder: 10–13 år
Informasjon og påmelding her

 Foto: Stene Matglede

 

TENK Tech Camp

TENK Tech Camp er en gratis to-dagers teknologileir for jenter mellom 13 og 19 år. Målet er å øke jenters interesse for teknologi. Deltakerne vil utforske teknologi gjennom workshops og foredrag, og ingen forkunnskaper er nødvendig. Alt du trenger er egen PC, Mac eller Chromebook.

Sted: Bergen Offentlige Bibliotek
Dato: 8. og 9. august 2024
Pris: Gratis
Aldersgruppe: 13–19 år
Påmeding og informasjon: tenknorge.com/tenk-tech-camp

Fra Tenk Tech Camp 2023. Foto:Georg Aamodt.

Kreativ musikksommerskole

Bli med på kreativ sommerskole med Festspillene og BIT20. Over en uke får du utforske og utvikle dine kreative evner gjennom ulike workshops i instrument og vokal, visuell kunst, og musikkteknologi. Hver gruppe ledes av erfarne instruktører og uken avsluttes med en visning for familie og venner.

Sted: Fana Kulturhus
Dato: 24.–28. juni, visning 28. juni kl. 14. 1.–5. juli, visning 5. juli kl. 14
Tid: 10–15 Alder: 10–15 år
Pris: kr. 449,- (friplasser tilgjengelig)
Påmelding og informasjon: bit20.no


Kreativ sommerskole med BIT20 og Festspillene.

Naturskole på Fløyen

Delta i en uke fylt med naturbaserte aktiviteter på Fløyen. På programmet står alt fra skogens økosystemer til matlaging i det fri, og programmet blir ulikt hver dag. Instruktører leder aktivitetene, som inkluderer kano, kunst i naturen, og dyrestell. Klær og sko etter vær, en sekk med matpakke, drikke, sitteunderlag, en ekstra genser/jakke og tørre sokker er lurt å ha med. Barna leveres hver dag kl. 08:30 på nedre stasjon, og hentes igjen kl. 15:30. Fullstendig ukeplan, informasjon og kontaktskjema vil bli sendt til foresatte i forkant av uken du er påmeldt.

Sted: Fløyen, Bergen
Dato: 24.–28. juni, kl. 8.30–15.30
Pris: kr 1750
Alder: 9–12 år
Informasjon og påmelding: www.floyen.no

Foto: Fløyen

Kommunes aktivitetstilbud

Bergen kommune tilbyr et mangfold av sommeraktiviteter for barn og ungdom, som inkluderer idrettsleirer, friluftsleirer, og kreative verksteder innen kunst og musikk. Aktivitetene spenner fra svømming og dans til padling, kunst, og ballspill, tilpasset forskjellige aldersgrupper og interesser. Her finnes også tilrettelagte tilbud for særskilte behov, og alt er gratis dersom man har aktivitetskortet eller ikke har mulighet til å betale.

Info og påmelding: bergen.kommune.no/innbyggerhjelpen

Her er et par av dem:

Kreativt verksted

Lag nye saker ut av gammelt

Sted: Åsane Kulturhus
Dato: Man 5. august til ons 7. august, kl 10–14
Pris: Gratis
Alder: 6–9 åringer.
Påmelding: deltager.no/BK/event/KV24


Samspill – Prøv et strykeinstrument!

Sommertilbud til barn i 1. eller 2. klasse – Mandag 24. juni til onsdag 26. juni kl. 10–14 Barna får prøve et av strykeinstrumentene (fiolin, cello, bratsj eller kontrabass) for å se om dette kan være en aktuell fritidsaktivitet fremover. Prosjektet skjer i samarbeid med Åsane Unge Strykere, og ambisjonen er å rekruttere nye medlemmer til orkesteret. Barna får nybegynner-opplæring av en voksen instruktør, hvor de lærer seg grunnleggende teknikker på instrumentet. De skal så spille og ha det gøy sammen med de andre instrumentgruppene mot slutten av dagen. På slutten av kurset holder vi konsert for foresatte.

Sted: Åsane Kulturhus, 3. etg.
Deltageravgift: 250,-
Påmelding: deltager.no/BK/event/samspill


Barnas Turlag

Barnas Turlag arrangerer en rekke turer i løpet av sommeren, både lange og korte distanser. Det arrangeres sommerleir og ulike typer kurs gjennom sesongen, og her finner man noe for enhver alder. Bruk sommeren til å lære mer om natur sammen med andre som setter pris på frisk luft og bålkos.

Alder: 0–12 år 
Info: dnt.no/aktiviteter/barn-og-familie/barnas-turlag/


Klatreskole

Bli med på tre dager fylt med klatring og aktiviteter for barn mellom 8 og 12 år. Ingen forkunnskaper nødvendig. Deltakerne vil møte utfordringer tilpasset sitt nivå, oppleve mestring, og ha det gøy. Kurset inkluderer alt utstyr, men vannflaske og matpakke anbefales.

Sted: Bergen klatresenter, Kokstadveien 23
Dato: Uke 26, mandag til onsdag
Tid: 10–14
Pris: 1900 kr
Påmelding og mer informasjon: bergenklatresenter.no


Idrettsleir

Gratis idrettsleir for barn og ungdom på Slettebakken. Deltakere får prøve ut en rekke forskjellige idretter, tennis, fotball, turn, basketball og mer - både innendørs og utendørs. Det er mulig å melde seg på for en, flere, eller alle ukene. Gratis lunsj serveres daglig, og det er ikke nødvendig å ta med matpakke.

Sted: Slettebakken
Dato: Uker 28, 29, 30 (mandag til fredag)
Tid: 10–14
Pris: Gratis
Alder: 9–15 år
Mer informasjon: ccandersen20@icloud.com eller tlf: 401 75 200

Andre Artikler