01. juli 2020

Høstferie i byen

Skatecamp, sirkusskole, Lego-festival, Ordfabrikk, svømmekurs, skjellkakeverksted og levende Jungelboken – det er ingen grunn til å kjede seg i høstferien i byen. Visste du forresten at ishallen nå er åpen? Finn frem skøytene dine i høstferien.

Bibliotekene

Bibliotekene har normale åpningstider i høstferieuken. Bergen offentlige bibliotek:  
Hovedbiblioteket: Lørdag 8.10: Kino kl. 12. Familiesøndag den 8. og 16. 10 kl. 13.30. 
UROM er et bibliotektilbud spesielt for ungdom. Dette tilbudet finner du på hovedbiblioteket i sentrum.
Fana filial viser barne og ungdomsfilmer hver dag i høstferieuken. 
Oasen bibliotek arrangerer Barnelørdag den 8. okt kl. 13. Hobbydag for barn og unge, fredag 14. oktober.

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Familielørd på Åsane bibliotek med Ordfabrikken. 

Åsane bibliotek: 8.10: Familielørdag med Ordfabrikken. Med Lys Levende Adele og Monika Solheim. Kl 11. Kl. 13 er det UngKino. 11. okt: Spilltirsdag kl. 16. 15.10: Barnekino kl. 11. Ungkino kl. 13. 
Loddefjord bibliotek: 15.10: Barnekino kl. 10.30. 

Teater:
I Fyllingsdalen teater kan du oppleve den kritikerroste «Jungelboken». 8., 9., 15. og 16. oktober.
I Fjell Kulturhus spilles musikalen «Annie»: 8.10. og 15.10. Begge dager kl. 13 og 17. 
I Ytre-Arna kulturverksted kan du oppleve Barnelørdag og «Bonilius» - et fortellerteater med Ramona Sulen. Lørdag 15. 10 kl. 13. 
DNS spilles vandreforestillingen «Med Octavia på teateret» for 3-8 år. Tirsdag 11. okt og begge lørdagene. Og fredag 14.10 er det premiere på «Mummitroll i kulissene». Spiller også lørdag 15.10. 

Saken fortsetter under bildet. 

Ill: Premiere på Mummitrollet i høstferien. 

FløyenKids høstferie = Trollala, kanopadling, geitekos og utekino 
I anledning høstferien har Trollala laget ny natursti på Fløyen. Trollala loser deg gjennom den nye naturstien på Fløyen og slutter dagen med å holde show i amfiet like ved Fløien Folkerestaurant. Tid: Lørdag 8.oktober kl. 11. Oppmøtested: Inngangen til Trollskogen, like bak Fløistuen Varmestue, på Fløyen.
Naturstien har 10 poster i en rundløype, på Fløyen. Cirka 2 km. Lett terreng. Alle barna som går naturstien får diplom. Trollala-show i amfiet like bak Fløien Folkerestarant kl 12.30. Trollala naturstien er åpen hver dag, hele tiden.

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Benytt høstferien til å besøke kashimirgeitene på toppen av Fløyen. 

Kanopadling på Skomakerdiket: Prøv slalomløype og se om du kan padle på samme tid to ganger? Eller, du kan bare padle rundt og kose deg. Utdeling av har redningsvester i de fleste størrelser fra små barn til voksne. Tid: Søndag 9.oktober til og med onsdag 12.oktober kl 11-15.

Geitekos på Fløyen: Har du hilst på kashmirgeiter på Fløyen? Møt opp på nedsiden av Fløien Folkerestaurant. Her blir det muligheter for kos og mating. Tid: søndag 9.oktober til og med onsdag 12.oktober, kl 13-14. Oppmøtested: Framsiden av Fløien Folkerestaurant. Følg de røde ballongene.

Utekino på Fløyen: Fløyen gjentar fjorårets suksess sammen med Bergen kino og inviterer til Utekino på Fløysletten 13., 14. og 15 oktober. Det blir 3 kinovisninger hver dag: En familiefilm «Trolls», en voksenfilm og en skrekkfilm som nattkino. Kl. 18.30–23. 
Kjøp kinobilletter.

Litteraturhuset i Bergen 
Byr på høstferieopplevelser med lillelørdag. Her blir det grøt og opplesning 8.10 og 15.10 kl. 11–15. 

TrommeLars
Familietrommesirkel med Lars Kolstad lørdag 8.10 kl. 13 på Fana kulturhus. Kr. 50/35. 

Barnas kulturhus
Du kan feire høstferien på Barnas kulturhus med musikkforestilling, en forestilling om en ku sin dagbok, musikklek og verkstedsaktiviteter. Lørdagene 8. og 15. okt. Kl. 13–16. 

BIKS (Bergen Internasjonale Kultursenter) 
BarneBIKS filmklubb byr på filmopplevelser lørdagene den 10. og 15. oktober. Kl. 15. 

VilVite 

Hele høstferien kan du oppleve Legofestivalen -lek og lær. 3Dfilm eller vitenshow hver hele time. 

Akvariet
Høstferien på Akvariet byr på foring, show, film og utstillinger. 

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Møt pingvinene på Akvariet i høstferien. 

Klatring: 
Høyt og Lavt klatreparken på Nesttun er åpen hver dag i høstferien, bortsett fra mandag og tirsdag. Kl. 10–17. 
Klatrekurs i Fantofthallen med Klatrehorisonter. Se artikkel i Barn i Byen og påmeldingsinfo: http://www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/august-oktober-2016/ikke-si-hoeydeskrekk/

Ulriken 643
Prøv Norges raskeste zip-line. Kr. 300/200,- Kl. 12–18. Åpen tuftepark og hinderløype. Gratis. 

Sætregården
Åpen gård søndagene 9. og 16. okt. Kl. 12–16. Ridemuligheter. 

Bergen og Hordaland Turlag 
Bli med på tur i høstferien. Bergen og Hordaland inviterer på turopplevelser. Trilletur onsdag 12.okt kl. 11: Gravdal-Kvarven. Oppmøte: parkering ved Gravdalsbakken. Kveldsmattur onsdag 12.10. Se mer info her

Museer & gallerier 

S12 galleri og verksted: 

Søndag 9.10: Familieverksted. Lag bildet av glassbiter. Kl. 13-16. 
Søndag 16.10: Søndagskolen. Glassblåsing. Dropp inn mellom 12-17. 

Historisk Museum: 
Stein er gøy! Hvilken fortelling har en stein? For 6-12 åringer. Søndag 9.10  Kl. 13 og 14.

Barnas høstferie på Troldhaugen:
Bli med på en tidsreise tilbake til da Edvard Grieg var liten! Han vokste opp i et hjem fylt med musikk og med friere tøyler enn det mange andre barn hadde på denne tiden. Fortellingen vil levendegjøre noen av de historiske bildene som henger på veggene i villaen på Troldhaugen. Du får oppleve kjente og kjære musikkstykker, ukjente ungdomsverk fra notearkivet og til og med en helt ny komposisjon inspirert av Grieg. Forestillingen passer for barn og voksne. Fredag 14. oktober kl. 18. Lørdag 15. oktober kl. 14. Søndag 16. oktober kl. 14. Kr. 60/120. Familiebillett: 300 kr. Varighet: 45 min Målgruppe: Fra 7 år

Bergen Sjøfartsmuseum 
I høstferien kan du bli med på skattejakt og se maritime barnefilmer. Kl. 11-15. 

KunstLab: 
Verksteder og skyggeteater. Lag eventyrfigurer. Dropp inn. Alle ukedager bortsett fra mandag, kl. 13-15. lørdag og søndag kl 12-16.

Saken fortsetter under bildet.


Foto: KunstLab byr på drømmeutstilling, skyggeteater og verksted hver dag, bortsett fra mandag, i høstferien.

Norges Fiskerimuseum: 
Hos Norges Fiskerimuseum i Sandviken kan både voksne og barn dykke ned i spennende fiskehistorier. Møt Silja Sild og følg stimen hennes til undervannsverdener, fiskeeventyr, spillstasjoner og hemmelige rom. I høstferien kan du også bli med på treskjæring, eller lage «skjellkaker» av kinetisk sand. På uteområdet kan du studere levende fisk i akvariet, eller kjøre lekebåt i kummen. Hvis været tillater, blir det guidet kajakkpadling i havnen. Robåter ligger også klare for aktive familier, og nysgjerrige barn kan jakte på sjødyr i fjæren. Gratis for barn i følge med voksne, kr 90 for voksne. Mandag til fredag i høstferieuken. Kl. 11–15. 

Hordamuseet: 
Bli med på gjenbruksaktiviteter. Oppgaver og knyt knuter i Båthallen. 
Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i høstferieuken. Kl. 12-15. 

Norsk Trikotasjemuseum: 
Barneomvisning og barneverksted. Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i høstferieuken. Kl. 11-15. 

Idrettsservice i Bergen kommune arrangerer følgende aktiviteter:

Move it-uken: Aktivitetsleir for 4.-7. trinn på Stavollen idrettsspark. Klatring, kanopadling, funballz, dans og "Mesternes mester-konkurranse" er eksempler på aktiviteter deltakerne får prøve seg på denne uken. Pris 850 kr. Det er også mulig å søke om gratisplass.

Sjøsportsuken: Maritim friluftslivleir for barn 4.-7. trinn på Storøen i Eidsvåg. Aktiviteter: friluftsskole, bål, kano, kart, fiske, trekke garn, bading m/våtdrakt med mer. Pris: kr 600.

Skatecamp på Fysak: Kurs for barn og ungdommer fra 10 år, kl. 10-13. Passer for deltakere som er nybegynnere eller ønsker å utvikle sine skateferdigheter. Pris kr 350.

Svømmekurs:
I samarbeid med Delfana, Vestkantsvømmerne, Bergen Svømme- og livredningsklubb, Åstveit svømmeklubb og Bergen Svømme Club tilbyr Idrettsservice intensive svømmekurs i høstferien for barn 1.-5. trinn. Pris: Kr 100,- for hele uken. Svømmekursene arrangeres i Slåtthaughallen, Åstveithallen, Ortun skole og Garnes ungdomsskole. Påmelding: www.bergen.kommune.no/idrett

Fana og Ytrebygda kulturkontor:
På Fana kulturhus kan du delta på sirkusskole og hobbyverksted. Lørdag 8. okt arrangeres tamilsk kulturaften. Kl. 18.

Arna og Åsane kulturkontor:
Bli med på tegneseriekurs, høstsangskole, kurs i pinholefotografering eller grafittikurs.

Bergenhus og Årstad kulturkontor:
Arrangerer kreativ høstferie hvor du lærer dans, trykk på tekstil, sying, tegning, DJ'ing og mer.

Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor:
Meld deg på tegneseriekurs, dans, foto, gaming, parkour, dj, musikk, smaksverksted, kreativt verksted og mer.

Åpen idrettshall:
Søndagene 9. og 16. oktober arrangeres Åpen hall for barn- og barnefamilier, kl. 10–13. Åpen hall er et gratis lavterskeltilbud. Klikk for å se hvilke haller som har tilbudet. Svømmehaller: AdO Arena har åpent hver dag i høstferien fra kl 10-18. Åstveit svømmehall: tirsdag og torsdag kl. 16–19, lørdag kl. 9–14 og søndag kl. 10–14. Slåtthaug svømmehall: tirsdag og torsdag kl. 17–19, lørdag kl. 9–14 og søndag kl. 10–14.

Ishall:
Åpningstider i Bergenshallen: mandag til fredag kl. 10–14 og søndag kl. 12–15.30. Fysak allaktvitetshus er åpent mandag til fredag kl. 10–22.30 (Skatehallen åpner for alle kl. 13 i høstferien grunnet skatecamp) og lørdag/søndag kl. 12–
20. 

Andre Artikler