01. juli 2020

Et lekent møte med Bobo og Eia

Barn i Byen har vært på babyteater på DNS. Har du en 0–3 åring, så finn vei til et lekent, sanselig, fargerikt, tøysete og musikalsk rom på Lille Scene.

Bobo og Eia er to lekne og nysgjerrige figurer. Alt kan røres, snurres, dreies og lages lyder av. Deres åpne, tøysete atferd og kroppspråk appelerer til barna. Da Barn i Byen opplevde forestillingen en torsdag morgen, hadde vi selskap av rundt 50 små barn med store øyne og åpne ører. Selv de med lopper i blodet ble fanget av forestillingens lyder, farger og bevegelser. 

Saken fortsetter under bildet. 


For det er et fascinerende univers om Bobo og Eia byr på. Fargerike myke former, underlige og overraskende lyder, og to lekne og varme figurer som er fullt tilstede, er med til å skape et stemningsrom som barna har lyst til å være i.

Bak Bobo og Eia står Gabrielle Barth og Monika Solheim. Det er andre gang de entrer Lille Scenen på DNS med Leketøys-forestillinger. De er to erfarne skuespillere som med sitt tydelige og humoristiske kroppsspråk, behersker evnen å fange sitt unge publikum. Med seg på scenen har de denne gang Sebastian Eliertsen som skaper et levende lydbilde til figurerens lek og bevegelse. Lydbildet underbygger følelsen av et her og nå-øyeblikk.  

«Det er altfor lite tilbud til denne aldersgruppen»

«Bobo, Eia og besøket» varer i en halvtime og det er ikke for lenge. Tvertimot. Barna i salen tar med glede imot invitasjon til å leke videre når forestillingen er over. Det er tydelig spennende å få et nært møte med figurene og få lov til å rulle ball med Bobo og Eia. 

Saken fortsetter under bildet. 


«Det er altfor lite tilbud til denne aldersgruppen», uttaler en barnehageansatt fra en av byens friluftsbarnehager, mens hun venter på at barna skal få leke seg ferdige.

Det må bli dagens oppfordring til byens kulturaktører – for det er ingen tvil om at også denne aldersgruppen setter pris på en god teateropplevelse!  

Anmeldt av Siri Breistein 

Andre Artikler