Skjermbilde-2018-03-20-kl.-10.24.46-1024x682.png
01. juli 2020 Publisert første gang i Barn i Byen-Bergen nr 79/2018

Ordløs konsertlek

Med Cinclus Cinclus kan alt skje. Og helgen den 20. og 21. oktober skjer det!

Tekst: Siri Breistein

En trompetist, en klarinettist, en på cellist og en som spiller på både trommer, stein og bjørkepinner utgjør gruppen Cinclus Cinclus, som skaper forunderlige musikkopplevelser.

– Cinclus Cinclus er det latinske navnet på «fossekall», forteller Nina Torske fra Vestnorsk jazzsenter. – Vi syntes det var et fint musikalsk lydord som vi ville gi videre til barn.

Saken fortsetter under bildet. Vestnorsk jazzsenter har siden 2017 samarbeidet med sin søsterorganisasjon i England, Jazz North, om å skape nye konsertproduksjoner for barn. To av musikerne i Cinclus Cinclus, Maja Bugge og Matt Robinson, kommer fra Lancaster i Nord-England, mens Per Jørgensen og Terje Isungset holder til her på Vestlandet

Cinclus Cinclus er det latinske navnet på «fossekall»

– Med Cinclus Cinclus ønsker Vestnorsk jazzsenter å lage nye konsertproduksjoner rettet mot barn – for de yngste fortjener gode ting, forteller Nina.

– Det er viktig å bruke profesjonelle aktører som har erfaring med å fremføre for barn, for dette er et eget fagfelt.


– Vi ser at det er ulike kulturer når man tenker konsert og formidling for barn, og i Norge er vi kommet langt, forteller Nina, som blant annet løfter frem Terje Isungset og Per Jørgensens arbeid med barn.


– Heldigvis er det ikke så unikt lenger å tenke kvalitet rettet mot barn.


Målet med Cinclus Cinclus er å skape en musikkopplevelse som ikke er basert på et bestemt språk, og som derfor kan fungere hvor som helst i verden. Sammen med sitt unge publikum går musikerne på ordløs jakt etter lyder og musikk.
Cinclus Cinclus er ikke bare en språkløs konsert for barn – konsertene bygger også på improvisasjon.Det gjør at ingen av konsertene blir like.

– Her kan alt skje, lover Nina Torske.
Fakta


Cinclus Cinclus er klar for høstens turne. Den 20. oktober blir det konsert på Oseana kl. 13 og den 21. oktober kl. 13 på USF Verftet i Bergen.


Vestnorsk jazzsenter er et regionalt produksjons- og kompetansesenter som formidler levende jazz blant annet gjennom scenedrift i Bergen og regional turnevirksomhet. www.vestnorsk.jazzinorge.no

Andre Artikler